Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα: «Εκτός κάθε λογικής πραγματικότητας», λέει ο Πλεύρης - «Ούτε ο... Μαυρογιαλούρος», απαντά ο Κούγιας

Νέα κόντρα: «Εκτός κάθε λογικής πραγματικότητας», λέει ο Πλεύρης – «Ούτε ο… Μαυρογιαλούρος», απαντά ο Κούγιας

Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια ήταν «εκτός κάθε λογικής πραγματικότητας και προκλητικά».

Νέα απάντηση στα όσα υπαινίχθηκε ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, περί εμπορίου οργάνων στο εξωτερικό, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν προκλητικά και εκτός από κάθε λογική πράγματα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έθεσε ο κ. Κούγιας στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, άφησε υπόνοιες ότι στέλνει όργανα παιδιών σε νοσοκομεία του εξωτερικού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Ηλιάδη, όσο και των επίσημων φορέων του υπουργείου Υγείας, το οποίο, μέσω του Θάνου Πλεύρη, έσπευσε να στηρίξει τον γιατρό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι σήμερα ο ίδιος, μαζί με στελέχη του υπουργείου, συναντήθηκαν με τον κ. Ηλιάδη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα, εδώ έχουμε δύο περιπτώσεις: Η πρώτη περίπτωση είναι ότι μπαίνουν στο στόχαστρο οι μεταμοσχεύσεις και πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαδικασία μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα είναι η πλέον ασφαλής, διαφανής και γίνεται με διαδικασία, με την οποία προστατεύονται απόλυτα τα δικαιώματα», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Ακούστηκαν πράγματα εκτός κάθε λογικής πραγματικότητας»

«Επειδή ακούστηκαν πράγματα που είναι προκλητικά, δεν υπάρχει διαδικασία να φεύγουν όργανα στο εξωτερικό με πρωτοβουλία γιατρού. Ό,τι όργανο μπορεί να μείνει, που γίνεται αφού πεθάνει ένα άτομο, υπάρχει λίστα στην Ελλάδα, ακολουθείται πιστά και μόνο εάν ένα μόσχευμα δεν ανταποκρίνεται σε κάποιον που είναι στη λίστα, υπάρχει σχετική λίστα με ασθενείς στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης σχετικά με τη λίστα των μεταμοσχεύσεων.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν «εκτός κάθε λογικής πραγματικότητας και προκλητικά».

«Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι όλα αυτά τα ακούν γονείς παιδιών που ήταν δωρητές, ακούν γονείς παιδιών που περιμένουν για τα παιδιά τους να πάρουν μόσχευμα», τόνισε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν σε κανένα δικονομικό σύστημα η υπερασπιστική γραμμή να φτάνει να διαλύει θεσμούς. Προφανώς, δεν παρεμβαίνουμε στη δίκη, όμως ο κ. Κούγιας έχει μπερδέψει κάτι.

»Όταν πηγαίνουν μάρτυρες γιατροί και αυτοί οι μάρτυρες δέχονται μηνύσεις, τα δικαστήρια θα αποφανθούν τι ισχύει και τι όχι. Θεωρώ βέβαιο ότι είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας να δίνει σε αυτούς τους γιατρούς υπεράσπιση», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, τέλος, είπε ότι θα το υπουγείο θα παρέχει νομική κάλυψη στους γιατρούς που δέχονται μηνύσεις τόσο κατά τη διάρκεια της μήνυσης που δέχονται, όσο και σε περίπτωση που θέλουν να προσφύγουν εκείνοι δικαστικά.

Κούγιας: «Τι θα διαπιστώσεις ρε Πλεύρη;»

Την συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον Ανδρέα Ηλιάδη, αλλά και τις δηλώσεις Πλεύρη σχολίασε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον Θάνο Πλεύρη, που ξέσπασε με αφορμή τα όσα ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει στη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Λυπάμαι πολύ για τον κ. Πλεύρη», δήλωσε αρχικά ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας πως ο υπουργός Υγείας «είπε ότι θα ζητήσω τη δικογραφία και αν διαπιστώσω…

»Τι θα διαπιστώσεις ρε Πλεύρη;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Έχεις κανένα δικαίωμα να ζητήσεις τη δικογραφία; Ποιο πανεπιστήμιο τέλειωσες; Έχεις πατήσει πόδι ποτέ στη ζωή σου σε ποινικό δικαστήριο; Με ποιο δικαίωμα θα ζητήσει τη δικογραφία ο Πλεύρης;

»Τι είναι διάδικος; Τι είναι, η κυρία κατηγορουμένη; Τι είναι, ο δικηγόρος, ο δικαστής, ο εισαγγελέας; Αν είναι δυνατόν!».

Για να καταλήξει πως «ακούγονται πρωτάκουστα πράγματα», εκτιμώντας πως «έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα η πολιτική».

«Με αυτά που κάνει τώρα, ούτε ο Μαυρογιαλούρος δεν τα κάνει για να μαζέψει ψήφους!», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στον Θάνο Πλεύρη.

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024