Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο επεισόδιο Κούγια – Πλεύρη μετά τις αιχμές στη δίκη Πισπιρίγκου: «Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης»

Νέο επεισόδιο Κούγια – Πλεύρη μετά τις αιχμές στη δίκη Πισπιρίγκου: «Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης»

«Υπερασπίζεται παιδιάτρους που επί τέσσερις μέρες άφησαν ένα απροστάτευτο κοριτσάκι χωρίς παιδοκαρδιολόγο» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας για τον Θάνο Πλεύρη.

Νέα ανακοίνωση κατά του Θάνου Πλεύρη εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι «στηρίζουμε τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τους γιατρούς» ως απάντηση στους υπαινιγμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

«Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κύριο Πλεύρη ως δικηγόρος που επέλεξα αυτό το λειτούργημα αντί της πολιτικής, να είναι πολύ προσεκτικός, όταν εμμέσως απευθύνεται σε εμένα, και να μην καλύπτει ιατρούς, οι οποίοι είναι υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη μετά τη μήνυση της κυρίας Σ.Π. και να μην τοποθετείται, αφού δεν γνωρίζει την δικογραφία και το τι συμβαίνει στο Δικαστήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός δικηγόρος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Για άλλη μια φορά ο Θάνος Πλεύρης υποκύπτει σε ατόπημα και χωρίς να το καταλαβαίνει, ενώ είναι δικηγόρος, παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης με προεκλογικής σκοπιμότητας δηλώσεις, υπερασπιζόμενος παιδιάτρους που επί τέσσερις μέρες άφησαν ένα απροστάτευτο κοριτσάκι χωρίς παιδοκαρδιολόγο, νοσηλεύοντας το για γαστρεντερίτιδα και πιθανή βρογχοπνευμονία, χορηγώντας του αντιβιοτικά, αντί να αντιμετωπίσουν την περίπτωση του καρδιολογικά, είτε στέλνοντάς το με το ζόρι στη μοναδική (!!) παιδοκαρδιολόγο της δυτικής Ελλάδος για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως κατέθεσαν ενόρκως οι ιατροί του Καραμανδανείου για την κυρία Καρατζά, είτε μεταφέροντας το ανυπεράσπιστο κοριτσάκι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και έναν περίεργο «εντατικολόγο», ο οποίος, όπως μου διηγήθηκε η εντολέας μου κα Σ.Π., αφού πρώτα απογοήτευσε τους γονείς της άμοιρης Τζωρτζίνας ως προς τις πιθανότητες επιβιώσεώς της, αφενός μεν έσπευσε να ψύξει τον εγκέφαλό της, όπως έκανε και προλίγων ημερών με ένα εξάχρονο αγοράκι, το οποίο τελικώς αποβίωσε και τα όργανά του δόθηκαν για μεταμόσχευση στην Ιταλία, αφετέρου δε προσπάθησε να αφήσει την κυρία Σ.Π. να δωρίσει τα όργανα της τετραπληγικής Τζωρτζίνας για μεταμόσχευση, ενώ το κοριτσάκι ευρίσκετο ακόμα εν ζωή.

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κύριο Πλεύρη ως δικηγόρος που επέλεξα αυτό το λειτούργημα αντί της πολιτικής, να είναι πολύ προσεκτικός, όταν εμμέσως απευθύνεται σε εμένα, και να μην καλύπτει ιατρούς, οι οποίοι είναι υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη μετά τη μήνυση της κυρίας Σ.Π. και να μην τοποθετείται, αφού δεν γνωρίζει την δικογραφία και το τι συμβαίνει στο Δικαστήριο, και το κυριότερο απ’ όλα, αν είναι αλήθεια αυτό που κατέθεσαν οι ιατροί του Καραμανδανείου, ότι μέχρι σήμερα όλα τα δημόσια νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδος τα καλύπτει μια μόνο παιδοκαρδιολόγος, η κυρία Καρατζά, και υπάρχει προς διάθεση μόνο μια συσκευή Holter που σώζει ζωές, προλαβαίνοντας εμφράγματα και ανακοπές, και για τα τρία δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας, όπως ενόρκως κατέθεσαν οι ιατροί του Καραμανδανείου, να φροντίσει άμεσα την πρόσληψη τουλάχιστον 5 παιδοκαρδιολόγων, για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός εκατομμύριου περίπου συνάνθρωπων μας – οικογενειών που τα παιδιά τους έχουν καρδιολογικά προβλήματα – και να προμηθεύσει τουλάχιστον δέκα συσκευές Holter, για να καλυφτούν οι άμεσες ανάγκες των τριών δημόσιων νοσοκομείων της Πάτρας, γιατί όλα τα άλλα, τα οποία δηλώνει σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο, προκαλούν αγανάκτηση και στους Έλληνες πολίτες και στη νομική κοινότητα.

Προσωπικά εμένα που δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά να κριθεί η εντολέας μου από τη Δικαιοσύνη με όλες τις προϋποθέσεις της δίκαιης δίκης».

Η αντιπαράθεση για τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου

Αλέξης Κούγιας και Θάνος Πλεύρης είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους με αφορμή την ίδια υπόθεση -της Ρούλας Πισπιρίγκου- και συγκεκριμένα τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη σχετικά με τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου είχε προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά», αφήνοντας αιχμές πως αυτή η δήλωση γίνεται λόγω προεκλογικής περιόδου.

Η ανακοίνωση Κούγια

«Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προεκλογική περίοδος και ότι δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά.

Πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, ότι ο Υπουργός Υγείας, Πλεύρης, υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστηρίξεως στους γιατρούς του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας, οι οποίοι δυστυχώς με καθυστέρηση, λόγω της απουσίας νομικής υποστηρίξεώς της προηγουμένως, έχουν μηνυθεί από την κα Σ.Π. για τη διάπραξη από αυτούς του αδικήματος της ψευδούς καταθέσεως για όλα τα ψέματα, τα οποία συντονισμένα καταθέτουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να αποφύγουν τις ευθύνες τους για τα χοντρά ιατρικά λάθη και τις παραλείψεις τους, κατά τη νοσηλεία της αείμνηστης Τζωρτζίνας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού έχει αποδειχτεί ότι, αντί να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα από το οποίο τελικώς υπέστη ανακοπή καρδιάς και ακολούθως τετραπληγία το δυστυχισμένο κορίτσι και να καλέσουν επειγόντως παιδοκαρδιολόγο, προτίμησαν να αφήσουν την ευθύνη του παιδιού σε ειδικευόμενους γιατρούς, απολαμβάνοντας ένα ξεκούραστο τριήμερο και ενώ όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι επίκειται καρδιακό επεισόδιο, του έκαναν θεραπεία για γαστρεντερίτιδα και βρογχοπνευμονία με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου – ανακοπή και τελικώς τετραπληγία.

Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;».

Πλεύρης: Πάγια εντολή να προστατεύουμε τους εργαζόμενους του ΕΣΥ από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζει:

«Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται.

Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024