Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλοι τρέχουν ξανά για τους μεσαίους – Ποιοι είναι; Πως κινείται ο Μητσοτάκης προς την 21η Μαΐου;

Όλοι τρέχουν ξανά για τους μεσαίους – Ποιοι είναι; Πως κινείται ο Μητσοτάκης προς την 21η Μαΐου;

Τα πεδία – κλειδιά για το αποτέλεσμα της κάλπης – Στο ραντάρ πολιορκίας του Μαξίμου μπαίνουν εκ νέου τα μεσοστρώματα

Τη μεσαία τάξη στην οποία όλοι δείχνουν να στοχεύουν και την οικονομία για την οποία εξελίσσεται σκληρό μπρα ντε φερ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης θεωρεί το Μαξίμου ως πεδία – κλειδιά για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τουλάχιστον αυτό πιστοποιούν τα σχετικά εντεινόμενα μηνύματα προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μεσοστρώματα μπαίνουν εκ νέου εμφατικά στο ραντάρ πολιορκίας της κυβέρνησης αλλά και επιστρέφουν στον πυρήνα της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αγωνία και από τις δύο πλευρές να αυξήσουν την επιρροή τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Ταυτόχρονα και η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δείχνουν να «τρέχουν» για τους μεσαίους, με συνεχή «πυρά» προς το Μαξίμου. Όπως είπε ο Τσίπρας, θέλοντας να «αγγίξει» και τη μεσαία τάξη, η ΝΔ συνειδητά «χαϊδεύει» τα funds, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να δίνει στην παράταξή του τον ρόλο μιας υπεύθυνης δύναμης που ξεκίνησε «αυτήν την προεκλογική εκστρατεία θέτοντας το πρόγραμμα στο πεδίο της σύγκρουσης».

Ποιοι είναι οι μεσαίοι;

Ο μεσαίος χώρος δεν συνδέεται μόνο με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με την πεποίθηση που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο Μητσοτάκης. Περισσότερο, όπως έχει πει ο ίδιος, συνδέεται με τις προσδοκίες, τις απαιτήσεις και τις αντιλήψεις των ανθρώπων: για πρόοδο, ευκαιρίες, νοικοκυρεμένο κράτος, όχι διχασμό ή καθήλωση. Σύμφωνα άλλωστε και με πολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για έναν εξαιρετικά ρευστό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση εκεί θέλει να απευθύνεται η κυβέρνηση με ανάδειξη των θεμάτων στα οποία καταγράφει καλές αξιολογήσεις. Δεν είναι τυχαία η τακτική της κυβέρνησης να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιστρέφει στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε ο Μητσοτάκης χρέωσε στον Αλέξη Τσίπρα «αφηρημένες ιδέες που περιορίζονται σε κάποια τσιτάτα που παραπληροφορούν τους πολίτες».

Οι φόροι το 2019, τα εισοδήματα το 2023

Ο ίδιος έκανε σαφές ότι η ΝΔ θα κινηθεί προς την εκλογική αναμέτρηση με «σημαία» της τους μισθούς και τα εισοδήματα. Τα λέει όλα το επαναλαμβανόμενο μότο ότι «εάν το 2019 μιλήσαμε για λιγότερους φόρους, τώρα δεσμευόμαστε για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα».

Σε μια προσπάθεια να εκπέμψει μια εικόνα αυτοπεποίθησης και προοπτικής για την επόμενη μέρα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «τα πιο δύσκολα» στο μέτωπο του πληθωρισμού «είναι πια πίσω μας». Εξάλλου σε όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις του, αναδεικνύει ως εθνικό στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και συνδέει την πολιτική σταθερότητα με τη δυνατότητα της οικονομίας να πάει μπροστά.

«Είμαστε σήμερα ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023» επανέλαβε από την Ήπειρο.

Και προσπαθώντας να δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, χαρακτήρισε «απαράβατο κανόνα» αυτόν της ανάπτυξης ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική τάξη.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024