Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόβει «κορδέλες», κάνει «θετικές» ανακοινώσεις ο Μητσοτάκης – Στην Ήπειρο το μισό Υπουργικό

Κόβει «κορδέλες», κάνει «θετικές» ανακοινώσεις ο Μητσοτάκης – Στην Ήπειρο το μισό Υπουργικό

Στα Ιωάννινα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός με «αναπτυξιακό πλάνο» για το 2030 - Δύσκολη περιφέρεια η Ήπειρος για τη ΝΔ – Τα εγκαίνια και οι «μποναμάδες»

Σε μία από τις πιο «δύσκολες» για τη ΝΔ εκλογικές περιφέρειες, υπό την έννοια ότι οι μετρήσεις στους περισσότερους νομούς χτυπούν «καμπανάκια» στο γαλάζιο στρατόπεδο, μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «αναπτυξιακό πλάνο». Στην Ήπειρο, όπου η κεντροδεξιά παράταξη καταγράφει αρκετά προβλήματα (όπως σε Άρτα και Πρέβεζα για παράδειγμα), ακολουθεί τον πρωθυπουργό και το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο και βουλευτές.

Πρόκειται για άλλη μία περιοδεία με αιχμή την προβολή του κυβερνητικό σχεδίου με ορίζοντα το 2030 – ένα πρόγραμμα επισκέψεων στις έδρες των περιφερειών, που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτή τη φορά από τα Ιωάννινα, ίσως ο μόνος ηπειρωτικός νομός όπου η ΝΔ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να… κόψει κορδέλες και να κάνει θετικές ανακοινώσεις.

Πάντως κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να βρεθούν και σε άλλες ηπειρώτικες περιοχές – Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα – για δικές τους συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους της αγοράς και των επιμελητηρίων.

Οι μονάδες και τα… καραβάκια

Βασικός σταθμός της επίσκεψης του Μητσοτάκη είναι πάντως παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες στην περιοχή των Ιωαννίνων, εκεί όπου αναμένονται και οι… εικόνες εγκαινίων, ώστε να εκπεμφθεί επενδυτικό μήνυμα, προτού ο Μητσοτάκης μιλήσει στην παρουσίαση του «αναπτυξιακού προγράμματος για την Ήπειρο του 2030».

Πρόκειται για δύο νέες μονάδες γαλακτοβιομηχανίας στην Ελεούσα, ενώ εξαγγελίες αναμένονται αργότερα με το βλέμμα στραμμένο προς τα… καραβάκια της λίμνης. Ήδη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μίλησε (ITV) για «μία Παμβώτιδα καθαρή, αθόρυβη στις μετακινήσεις και για κάτι που θα φέρει τουριστικά, πολύ μπροστά τα Γιάννενα», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ένας «μποναμάς» ώστε οι ιδιοκτήτες των πλωτών μέσων στη λίμνη να έχουν τη δυνατότητα (μέσω επιδότησης) να αντικαταστήσουν τις μηχανές τους με ηλεκτροκίνητες.

Το βάρος βέβαια θα πέσει στη βραδινή ομιλία του Μητσοτάκη, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, με προδιαγεγραμμένο έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και σινιάλα συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024