Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG S 63 E Performance Edition 1:

Mercedes-AMG S 63 E Performance Edition 1: «Πρώτη κυρία»

Η ισχυρότερη και πιο πλούσια εξοπλιστικά έκδοση της S-Class με την φροντίδα του Affalterbach και τα διακριτικά Edition 1 αποκαλύπτεται

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία και περιορισμένη έκδοση Edition 1 της πανίσχυρης, plug-in υβριδικής AMG S 63 E Performance η οποία υπόσχεται να προσθέσει κάτι ακόμα παραπάνω στο ήδη πληθωρικό super sedan των 802 ίππων συνδυαστικής ισχύος.

Εν είδει υπενθύμισης σε αντίθεση με την C 63, η S 63 διατηρεί στην αθέατη πλευρά της έναν V8 κινητήρα μάλλον για τελευταία φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιδιώξουν και, κυρίως, σε όσους έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια οκτακύλινδρη S-Class.

Σε ό,τι αφορά την εθιμοτυπική έκδοση Edition 1 της κορυφαίας από άποψη επιδόσεων S-Class με την υπογραφή του Affalterbach, ως συνήθως θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και φροντίζει να εμπλουτίσει το εξοπλιστικό παλμαρέ της με ορισμένα ακόμα στοιχεία που να δικαιολογούν την θέση της αλλά και την τιμή της που διαμορφώνεται στη Γερμανία σε 208.392,80 ευρώ όπως ανακοινώθηκε από την Mercedes-Benz.

Στις ιδιαιτερότητες της Edition 1 συγκαταλέγεται η λευκή, σχεδόν ιριδίζουσα απόχρωση που η Mercedes-ΑΜG ονομάζει Manufaktur alpine grey καθώς και οι χαρακτηριστικού σχεδιασμού σφυρήλατοι τροχοί των 21 ιντσών με τα σήματα της AMG. Mέρος του εξοπλισμού της έκδοσης αποτελεί το AMG Exterior Night Package το οποίο εμπλουτίζει την εικόνα της με λεπτομέρειες σε σκούρο γυαλιστερό φινίρισμα και μια πιο «dark» εκδοχή του χρωμίου. Την εξίσωση συμπληρώνουν μια τάπα βενζίνης με διακριτό περίγραμμα από χρώμιο και το λογότυπο της AMG, οι φιμέ γυάλινες επιφάνειες και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Παραδόξως, η γερμανική φίρμα δεν έχει προς το παρόν δημοσιοποιήσει εικόνες από το εσωτερικό της Edition 1 το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις επενδύεται από μαύρο δέρμα Nappa που συνδυάζεται με κόκκινες ραφές και φυσικά το λογότυπο Edition 1 σε στρατηγικά σημεία του θαλάμου συμπεριλαμβανομένων των αναβατήρων όπου μάλιστα είναι και φωτιζόμενο σε κόκκινη απόχρωση.

Η έκδοση θα συνοδεύεται και από ένα ειδικό κάλυμμα το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις αποτελείται εξωτερικά από ανθεκτικό υλικό που αναπνέει και έχει αντιστατικές ιδιότητες ενώ εσωτερικά από μαλακή βαμβακερή ύφανση.

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι ακριβότερη της S-Class καθώς τον συγκεκριμένο τίτλο κατέχει η έκδοση Maybach S 680 4 ΜATIC με V12 κινητήρα 612 ίππων η τιμή της οποίας διαμορφώνεται σε 230.556,55 ευρώ. Πάντως η AMG S 63 E Performance είτε ως Edition 1 είτε απλή, είναι η ισχυρότερη και η ταχύτερη της γκάμας χάρη στην συνύπαρξη ενός κινητήρα V8 4,0 λίτρων 612 ίππων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ 190 ίππων.

Ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις συνοψίζονται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα σε 250 ή προαιρετικά σε 290 χλμ./ώρα. Παράλληλα χάρη στον παραπάνω συνδυασμό και παρά την συνδυαστική ισχύ των 802 ίππων και 1.430 Nm ροπής, η S 63 AMG εμφανίζει τιμή κατανάλωσης καυσίμου 4,4 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις –τηρουμένων των αναλογιών- 100 γρ./χλμ.

Φυσικά στις προδιαγραφές του βασικού εξοπλισμού της έκδοσης ανήκουν επίσης η ενεργή αερανάρτηση σε συνδυασμό με το ενεργό σύστημα εξισορρόπησης κλήσεων του αμαξωματος καθώς και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024