Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το φεστιβάλ φαλλού, Kanamara Matsuri, στην Ιαπωνία

Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το φεστιβάλ φαλλού, Kanamara Matsuri, στην Ιαπωνία

Ο αρχαίος μύθος και το φεστιβάλ που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου

Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε κάποιους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιαπωνία είναι μια χώρα που συνήθως συνδέεται με την κομψότητα και τη διακριτικότητα όταν πρόκειται για την ιδιωτική ζωή κάποιου – ειδικά τη σεξουαλικότητα.

Ωστόσο, όλοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ Kanamara Matsuri για να δουν από κοντά την παρέλαση Mikoshi, η οποία περιλαμβάνει τρία μεγάλα όρθια (αλλά φορητά) ιερά που μεταφέρονται στους δρόμους.

Το ένα είναι ένας μαύρος σιδερένιος φαλλός, το ένα είναι ένα ξύλινο γουίλι και το τρίτο είναι μια ροζ σφήκα.

Ο αρχαίος μύθος

Όλο το φεστιβάλ βασίζεται σε έναν αρχαίο μύθο που λέει ότι μια νεαρή γυναίκα έπεσε κάποτε θύμα της κατάρας ενός ζηλιάρη δαίμονα. Ο κοφτερός δαίμονας, ωθούμενος από τον φθόνο, επέλεξε να κρυφτεί μέσα στον κόλπο της και δάγκωσε το πέος του συζύγου της όταν προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί του.

Η απελπισμένη γυναίκα ζήτησε βοήθεια από έναν σιδερά που κατασκεύασε έναν μεταλλικό φαλλό για να ξεγελάσει τον δαίμονα. Καθώς ο δαίμονας προσπαθούσε να δαγκώσει τον ατσάλινο φαλλό, τα δόντια του έσπασαν, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το σώμα της γυναίκας.

Από το 1969

Το φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 1969, μνημονεύει αυτόν τον θρύλο, και η λάρνακα Kanayami όπου βρίσκεται ο χαλύβδινος φαλλός έχει γίνει το επίκεντρο για τα ζευγάρια που επιθυμούν να προσευχηθούν για γονιμότητα και καλή τύχη στο γάμο τους. Οι εργάτριες του σεξ προσέρχονται για να προσευχηθούν για προστασία και για να αποφύγουν τα ΣΜΝ.

Η εκδήλωση κέρδισε σε δημοτικότητα το 2012, όταν ο τηλεοπτικός αστέρας Matsuko Deluxe – υποστηρικτής της σεξουαλικής θετικότητας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+. Τώρα, υπάρχουν περίπου 50.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, με την εκδήλωση να γίνεται σημαντική διέξοδος για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, και προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Instagrammers, πωλούνται σύνεργα πέους, γλειφιτζούρια που μοιάζουν με αντρικά γεννητικά όργανα και όλα τα έσοδα διατίθενται για την έρευνα για τον HIV.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024