Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους και σήμερα οι ντελιβεράδες της Wolt - «Αυξημένο το ωρομίσθιο σε σχέση με πέρυσι» λέει η εταιρεία

Στους δρόμους και σήμερα οι ντελιβεράδες της Wolt – «Αυξημένο το ωρομίσθιο σε σχέση με πέρυσι» λέει η εταιρεία

Νέα συγκέντρωση των διανομέων της Wolt στα γραφεία της εταιρείας.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς της Wolt, με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές.

Οι εργαζόμενοι στη Wolt συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας, καταγγέλλοντας απόφαση μείωσης της αμοιβή τους ανά παραγγελία. Αψήφησαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στη Μιχαλακοπούλου, δίνοντας δυναμικό «παρών» για τρίτη ημέρα σερί.

Τα αιτήματα των ντελιβεράδων της Wolt

Οι εργαζόμενοι, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Μαζική συμμετοχή στη μοτοπορεία του Σαββάτου

Η συμμετοχή στις απεργιακές  κινητοποιήσεις ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διανομή στα περισσότερα καταστήματα που συνεργάζονται με τη Wolt, ενώ περίπου 2.500 μηχανάκια κατέβηκαν στους δρόμους στο Σάββατο το απόγευμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.

Η απάντηση της εταιρείας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Wolt σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μερίδας συνεργατών διανομέων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ορισμένα σημεία της συνεργασίας με την εταιρεία, όπως επισημαίνει.

Συγκεκριμένα, η Wolt αναφορικά με το θέμα των αμοιβών, διευκρινίζει ότι «με το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στους συνεργάτες διανομείς τον Φεβρουάριο του 2023, η μέση αμοιβή ανά ώρα, εμφανίζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2023 τα 8,40 ευρώ. Η Wolt, στις αρχές του 2023, προχώρησε σε αναβάθμιση της πλατφόρμας της για όλες τις αγορές ανά τον κόσμο και πλέον η διαδικασία υπολογισμού της αμοιβής πραγματοποιείται μέσω του αναβαθμισμένου αλγορίθμου της, ο οποίος υπολογίζει κριτήρια όπως η ώρα, η απόσταση, η προσβασιμότητα στον έμπορο ή τον πελάτη και η διαθεσιμότητα των διανομέων, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση του ωριαίου εισοδήματος. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι πλέον κάθε διανομέας – συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει την αμοιβή της διανομής εκ των προτέρων και έχει το δικαίωμα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει, χωρίς μάλιστα κανένα περιορισμό ως προς τον αριθμό των απορρίψεων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Wolt, από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα έχει υιοθετήσει το συνεργατικό μοντέλο το οποίο έχει παρουσιάσει με κάθε διαφάνεια στην αγορά και η μεγάλη επιτυχία του έχει κριθεί στην πράξη από τον μεγάλο αριθμό διανομέων που το προτιμούν. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «από την πρώτη μέρα λειτουργίας στην ελληνική αγορά, μέχρι και σήμερα, η Wolt έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 8.000 διανομείς να αποκτήσουν εισόδημα, ενώ παράλληλα εκκρεμούν περίπου 10.000 αιτήσεις από διανομείς που επιθυμούν να γίνουν συνεργάτες μας. Οι συνεργάτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες, που έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ελεύθερα και κατά βούληση πότε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πόσες παραγγελίες θα εκτελέσουν. Σε ένα μικρό ποσοστό για τις παραγγελίες μας συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες διαχείρισης στόλων διανομής».

Επίσης, σημειώνει ότι «στις τακτικές έρευνες ικανοποίησης συνεργατών διανομέων που πραγματοποιεί η Wolt σε όλες τις αγορές της, το σκορ για την ελληνική αγορά είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως, αγγίζοντας το 4,7 με άριστα το 5. Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ο σημαντικότερος παράγοντας για τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των διανομέων, πέραν της δίκαιης αμοιβής, είναι το ευέλικτο μοντέλο εργασίας της Wolt και η δυνατότητα που έχει ο διανομέας να πραγματοποιεί διανομές τιςμέρες και τις ώρες που επιθυμεί».

«Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των διανομέων, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους εμάς στη Wolt, η εταιρεία μας παρέχει, με δική της πρωτοβουλία, δωρεάν επιπλέον πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος, προς όλους τους συνεργαζόμενους διανομείς, ήδη από τον Απρίλιο του 2021. Επιπρόσθετα παρέχεται εξοπλισμός ασφαλείας σε κάθε συνεργαζόμενο διανομέα μας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την πάγια δέσμευσή μας, να ακούμε τη γνώμη των συνεργατών μας, είμαστε στη διάθεση κάθε πλευράς για διευκρινίσεις, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την καλύτερη δυνατή αμοιβαία συνεργασία» τονίζει η εταιρεία.

Sports in

Πήρε «φωτιά» το βίντεο στο Ρέντη – Η ανάλυση του Μεντιλίμπαρ για την Φιορεντίνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της ιταλικής ομάδας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024