Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις από την έντονη δυσοσμία στο Κοντόπευκο

Αντιδράσεις από την έντονη δυσοσμία στο Κοντόπευκο

Η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από φρεάτια στην ευρύτερη περιοχή του Κοντόπευκου, στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, παραμένει και πολίτες αναμένουν από όποιον έχει την ευθύνη να κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα.

Φορείς του Δήμου Αγίας Παρασκευής ζητούν επειγόντως λύση στο πρόβλημα με την δυσοσμία που τους ταλαιπωρεί, αρκετό καιρό όπως υποστηρίζουν στο Κοντόπευκο και σε γύρω περιοχές. Το in μίλησε με τον Ανδρέα Αβραμίδη, πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής και μας εξέφρασε την άποψη του με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος και υπογράφεται και από την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής.

«Ο Δήμαρχος μας είπε πως έκανε ότι μπορούσε, δηλαδή την επιστολή στην Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με την οποία ζητά την παρέμβασή τους.

Μας είπε επίσης πως το πρόβλημα προέρχεται από το δίκτυο αποχέτευσης που έχει πολλά προβλήματα εξ αιτίας της μικρής διατομής του (30 εκατοστά) με αποτέλεσμα να μεταφέρονται λύματα στον αγωγό των ομβρίων.

Μας τόνισε επίσης πως θα προκαλέσει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και θα το καταθέσει σε εισαγγελέα χωρίς μέχρι τώρα να κάνει κάτι από αυτά» υποστηρίζει ο κ. Αβραμίδης.

Τον ρωτήσαμε πόσο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο και μας είπε πως «είναι πολλά χρόνια έτσι, όμως τα τελευταία 2 η κατάσταση έγινε ανυπόφορη».

Τον ρωτήσαμε ποια θεωρεί εκείνος ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η δυσοσμία που υποστηρίζει πως αναδύεται από τα φρεάτια: «Τα προβλήματα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μια και πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται πολλές φορές να μην ανοίγουν τα παράθυρά τους εξ αιτίας της δυσοσμίας που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων.

Κοντά σε σχολεία

Δυστυχώς αυτή η δυσοσμία υπάρχει και κοντά σε σχολεία με αποτέλεσμα να την εισπνέουν μικρά παιδιά αλλά κοντά και σε καταστήματα εστίασης. Ειδικά τα καταστήματα εστίασης αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα μια και κανείς δεν θέλει να φάει ή να πιει τον καφέ του όταν μυρίζει η περιοχή σαν αγωγός αποχέτευσης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας από την δυσοσμία το αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας η συνεχής εισπνοή της δυσοσμίας αυτής μπορεί να επιδεινώσει τα όποια προβλήματα υγείας τους ταλαιπωρούν«, μας είπε.

Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναφέρει όμως: «Σε μερικούς δρόμους και στα χαμηλότερα υψομετρικά σημεία τους η κατάσταση είναι αφόρητη όπως στην Δερβενακίων, στην Κύπρου, στην Δημοσθένους, στην Χίου, στην Χρυσοστόμου Σμύρνης και σε άλλους λιγότερο έντονη» μας δήλωσε ο κ. Αβραμίδης.

Διαβάστε εδώ την Επιστολή στον Δήμο για το θέμα της Δυσοσμίας

Ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής δεν έμεινε αδρανής όπως φαίνεται στο ζήτημα που τέθηκε από τους φορείς, αφού από την πλευρά του προέβη σε ανακοίνωση αλλά και επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος στις 23 Μαρτίου 2023 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης αναφορικά με το μείζον και διαχρονικό πρόβλημα της δυσοσμίας των φρεατίων που παρατηρείται στην περιοχή του Κοντοπεύκου, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών:

«Η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη για το πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται κυρίως στις οδούς Κύπρου, Δερβενακίων και Υακίνθου και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ΕΥΔΑΠ, ως η πλέον αρμόδια για την επίλυση του θέματος, να προχωρήσει στην ενέργειες που απαιτούνται.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία επαφή του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου με τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Ζορμπά, να αποστέλλει έγγραφο προς την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας για μία ακόμα φορά το πρόβλημα και ζητώντας εκ νέου οι υπεύθυνοι της εταιρείας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες εργασίες για να μπει τέλος στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής του Κοντοπεύκου».

Όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι που έχουν γνώση για το θέμα, χρειάζεται επισταμένη διερεύνηση των αιτιών. Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σπασμένο αγωγό, είτε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων να έχουν μεταφερθεί στα σημεία της δυσοσμίας διάφορα που μπορεί να δημιουργούν την κακοσμία. Φυσικά, όπως μας εξήγησαν μπορεί να οφείλεται σε αστοχία σύνδεσης αντί σε αγωγό αποχέτευσης σε αγωγό ομβρίων και τέλος, αν είναι τα δίκτυα παντοροΐκά, δηλαδή ένας αγωγός για όλα.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024