Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν

«Αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν συνετό για οποιονδήποτε να εισέλθει στο Αφγανιστάν, που δεν κατανοεί την κουλτούρα», προειδοποίησε εκπρόσωπος του βρετανικού Γραφείου Εξωτερικών

Τρεις Βρετανοί άνδρες κρατούνται από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων ο Μάιλς Ράουτλιτς, ο οποίος ασχολείται με τον αποκαλούμενο «τουρισμό κινδύνου», μετέδωσε το Σάββατο το βρετανικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.

Οι άλλοι δύο άνδρες είναι ο γιατρός μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, που ονομάζεται Κέβιν Κόρνγουελ, και ένας άλλος Βρετανός υπήκοος, ο οποίος διαχειρίζεται ένα ξενοδοχείο στην Καμπούλ, τόνισε το Sky News, χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία του τρίτου ατόμου.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να εξασφαλίσουμε επαφή μεταξύ των προξενικών αρχών με Βρετανούς υπηκόους που κρατούνται στο Αφγανιστάν και στηρίζουμε τις οικογένειές τους», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του βρετανικού Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), αλλά δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία των Βρετανών υπηκόων.

«Μην ταξιδεύετε στο Αφγανιστάν»

Ο Ράουτλιτς έχει αποκτήσει φήμη και έχει εγείρει διαμάχες, ταξιδεύοντας σε επικίνδυνες χώρες και δημοσιεύοντας αναρτήσεις στο Διαδίκτυο από τα ταξίδια του αυτά.

Το FCDO συνεχίζει να συμβουλεύει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν λόγω των κινδύνων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας κράτησης από τις αρχές των Ταλιμπάν:

«Αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν συνετό για οποιονδήποτε να εισέλθει στο Αφγανιστάν, που δεν κατανοεί την κουλτούρα, που δεν κατανοεί αυτά τα πράγματα, επειδή μπορεί να αλλάξει πολύ, πολύ γρήγορα η κατάσταση εις βάρος του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024