Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν συνέλαβαν νεαρό ακτιβιστή και παρέδωσαν το πτώμα του στην οικογένεια

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν συνέλαβαν νεαρό ακτιβιστή και παρέδωσαν το πτώμα του στην οικογένεια

Νεαρός ακτιβιστής συνελήφθη από τους Ταλιμπάν χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος της σύλληψής του στην οικογένεια, στην οποία έπειτα από τρείς ημέρες παρέδωσαν το πτώμα του.

Οι Ταλιμπάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Stringer) παρέδωσαν στην οικογένειά του το πτώμα νεαρού που είχαν συλλάβει τρεις ημέρες νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ.

«Δεν εξηγήθηκαν» οι λόγοι

Το πτώμα του ψυχολόγου και ακτιβιστή παραδόθηκε στην οικογένειά του χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε ο αδελφός του, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Καμπούλ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο Νασέρ Χαλίντ, ο μικρός μου αδελφός, συνελήφθη και φυλακίστηκε πριν τρεις ημέρες στην Καμπούλ για λόγους που δεν εξηγήθηκαν στην οικογένειά μου και το πτώμα του μας παραδόθηκε σήμερα», τόνισε ο πρώην αξιωματούχος μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νασέρ Χαλίντ, που καταγόταν από την επαρχία Παρουάν (βόρεια), ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση δημόσια ως αυτό το στάδιο.
Πρόσφατα, δυνάμεις των Ταλιμπάν συνέλαβαν τον Ισμαήλ Μεσάλ, αγωνιστή για την παιδεία και λέκτορα πανεπιστημίου, και τον Ζακαρία Ουσόλι, ιστορικό και συγγραφέα. Παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται.

Εκτελέσεις η νέα ομαλότητα

Οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι εξωδικαστικές εκτελέσεις έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν νέα ομαλότητα για τους Αφγανούς που παραμένουν στην πατρίδα τους αφότου επιβλήθηκε το de facto καθεστώς των φονταμενταλιστών σουνιτών.

Τα περισσότερα θύματα υπήρξαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επί των ημερών του προηγούμενου καθεστώτος, που υποστηριζόταν από τη Δύση, ή κατηγορήθηκαν για σχέσεις με οργανώσεις που αντιστέκονται στους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν διατείνονται μολαταύτα πως παραμένουν δεσμευμένοι στη γενική αμνηστία που κήρυξε ο ανώτατος ηγέτης τους αφού ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024