Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρητής σπέρματος: Έγινε πατέρας 550 παιδιών - Οδηγείται στο δικαστήριο για αυξημένο κίνδυνο αιμομιξίας

Δωρητής σπέρματος: Έγινε πατέρας 550 παιδιών – Οδηγείται στο δικαστήριο για αυξημένο κίνδυνο αιμομιξίας

Έχει δωρίσει σπέρμα σε τουλάχιστον 13 κλινικές, συμπεριλαμβανομένων 11 στην Ολλανδία

Ένας Ολλανδός δωρητής σπέρματος, ο οποίος έχει αποκτήσει περίπου 550 παιδιά σε όλο τον κόσμο, κατηγορείται ότι δεν σεβάστηκε τα όρια που έχουν μπει προκειμένου να αποφευχθεί η μη συνειδητή αιμομιξία.

Ο Jonathan Jacob Meijer έχει δωρίσει σπέρμα σε τουλάχιστον 13 κλινικές, συμπεριλαμβανομένων 11 στην Ολλανδία, όπου μπήκε στη μαύρη λίστα το 2017 αφού έγινε πατέρας 102 παιδιών, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, σύμφωνα με την New York Post.

Σύμφωνα με τους ολλανδικούς νόμους, οι δότες δεν επιτρέπεται να αποκτήσουν περισσότερα από 25 παιδιά ή να δωρίσουν σπέρμα σε περισσότερες από 12 γυναίκες για να αποφευχθεί η ενδογαμία, η αιμομιξία ή τα ψυχολογικά προβλήματα για τα παιδιά που ανακαλύπτουν ότι έχουν μυριάδες αδέρφια.

Ο Meijer, ο οποίος ζει στην Κένυα, συνέχισε να δωρίζει το σπέρμα του εκτός Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ολλανδικό ίδρυμα DonorKind, το οποίο έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του.

Σειρά δωρητής σπέρματος Jonathan Jacob Meijer

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι ο «serial δότης» είπε ψέματα για τον αριθμό των παιδιών που απέκτησε.

«Αν ήξερα ότι είχε ήδη αποκτήσει περισσότερα από 100 παιδιά, δεν θα επέλεγα ποτέ αυτόν τον δότη», είπε η γυναίκα, που ονομάστηκε Εύα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

«Όταν σκέφτομαι τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για το παιδί μου, αρρωσταίνω. Το να πάω στο δικαστήριο είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσω το παιδί μου», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του DonorKind, Mark de Hek, είπε ότι η δικαστική αγωγή ξεκίνησε αφού γυναίκες παρακάλεσαν επανειλημμένα τον Meijer να σταματήσει να δωρίζει το σπέρμα του.

Σειρά δωρητής σπέρματος Jonathan Jacob Meijer

«Εμείς και μερικές από τις μητέρες τον έχουμε πλησιάσει. Του ζήτησαν να σταματήσει. Αρνήθηκε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νομική δράση είναι η μόνη επιλογή για την προστασία των παιδιών», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ίδρυμα θα ζητήσει από το δικαστήριο να διατάξει τον Meijer να σταματήσει τη δωρεά και να καταστραφεί όλο το αποθηκευμένο σπέρμα του – εκτός εάν προορίζεται για μια γυναίκα που έχει ήδη γεννήσει ένα από τα παιδιά του.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμό του, ο Meijer φέρεται να έγραψε μια «επιστολή παρακίνησης» για την τράπεζα σπέρματος της Δανίας, λέγοντας στους υποψήφιους γονείς ότι ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους να κάνουν παιδιά.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024