Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόωρη εκσπερμάτιση: Λύση στο πρόβλημα σε 30 λεπτά χωρίς φάρμακα!

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Λύση στο πρόβλημα σε 30 λεπτά χωρίς φάρμακα!

Κι όμως γίνεται!

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα σεξουαλικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άνδρες ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται το 30 έως 83% των ανδρών επηρεάζεται από την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλοί άντρες ντρέπονται να το παραδεχτούν. Αυτός είναι και ο λόγος που το εν λόγω ζήτημα είναι ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση μειώνει την αυτοπεποίθηση και αυξάνει το άγχος, υποβιβάζοντας τελικά την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τόσο ευρύ πρόβλημα, λίγες παραμένουν έως και σήμερα οι διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα των ανδρών παγκοσμίως. Η έλλειψη σαφούς ορισμού για το τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει επιπτώσεις στη διαχείριση και θεραπεία του προβλήματος, ενώ παράλληλα υπάρχουν σχετικά λίγα διαθέσιμα φάρμακα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lee Smith, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin.

Μια τέτοια φαρμακευτική ουσία είναι η δαποξετίνη, η οποία λειτουργεί μπλοκάροντας έναν μεταφορέα ορμονών, βοηθώντας τους άνδρες να αντέχουν αρκετά λεπτά περισσότερο στο σεξ.

Εναλλακτικές φαρμακευτικές λύσεις αποτελούν ορισμένα τοπικά αναισθητικά, με ουσίες όπως η κλομιπραμίνη και η τραμαδόλη. Ωστόσο, καμία από όλες αυτές τις φαρμακευτικές επιλογές δεν είναι εγκεκριμένη απ’ όλες τις χώρες, επομένως το πρόβλημα παραμένει.

Υπάρχει λύση!

Κι όμως φαίνεται πως σε αυτό το αδιέξοδο μια σωματική άσκηση μπορεί να δώσει τη λύση!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, αυτό που χρειάζονται οι άνδρες για να διαρκούν περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι απλώς λίγος χρόνος στο γυμναστήριο. Τα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο Trends in Urology and Men’s Health.

Η νέα ανασκόπηση ανέτρεξε στα συμπεράσματα 54 μελετών, περιέχοντας δεδομένα για 3.485 συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο που δοκίμασαν μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να διαχειριστούν το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισής τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η επίδραση του τρεξίματος για 30 λεπτά μπορεί να είναι τόσο ισχυρή όσο τα διαθέσιμα φάρμακα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος και της εξάσκησης των μυών του πυελικού εδάφους, δείχνει πολλά υποσχόμενη», σχολίασε σχετικά ο δρ. Smith.

Κερδίστε 1 έως 3 λεπτά περισσότερης σεξουαλικής δραστηριότητας

Ειδικότερα, η μέτρια σωματική δραστηριότητα έδειξε να έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η οποία έμοιαζε συγκρίσιμη με αυτή των φαρμάκων. Για παράδειγμα, 30 λεπτά τρεξίματος, 5 φορές την εβδομάδα έδειχναν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τη λήψη δαποξετίνης. Άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τακτικές ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορούν να χαρίσουν 1 έως 3 λεπτά περισσότερο χρόνο σεξουαλικής δραστηριότητας.

Τέλος, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι και η ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει τους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση, μειώνοντας το άγχος και προωθώντας την καλή σεξουαλική ζωή.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες των φαρμάκων, φαίνεται ότι, τελικά, το καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή της πρόωρης εκσπερμάτωσης μπορεί να είναι η άσκηση» καταλήγει ο Smith.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024