Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κουτσούμπας στην Ναταλία Γερμανού - Αποκάλυψε πώς βγήκε η ατάκα «Αυτοί είστε»

Ο Κουτσούμπας στην Ναταλία Γερμανού – Αποκάλυψε πώς βγήκε η ατάκα «Αυτοί είστε»

Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ναταλία Γερμανού - Τι είπε για τις εκλογές, τις συνεργασίες και τη στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές, στα σενάρια συνεργασίας, στο σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και στα παιδικά του χρόνια.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ένα σπάνιο δώρο στην παρουσιάστρια, καθώς της δώρισε επιστολές από το αρχείο του ΚΚΕ.

Πρόκειται για επιστολές της Ηλέκτρας Αποστόλου από την εξορία όπου βρισκόταν με την κόρη της, Αγνή, προς τον σύζυγό της.

Παράλληλα, της δώρισε μια νέα έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς και μία συλλεκτική έκδοση, Καντάτα για τη Μακρόνησο, από τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Από την πλευρά της, η Ναταλία Γερμανού του έκανε δώρο μια κούπα, που παραπέμπει στη γνωστή φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Αλλά αυτοί είστε».

«Πρωταπριλιάτικο αστείο αν έλεγα για συνεργασία με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε και στην Πρωταπριλιά με τον… δικό του τρόπο:

«Ε, τώρα, τι να σας έλεγα τέτοια μέρα που είναι σήμερα; Αν έλεγα ότι βλέπουμε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας πίστευε κανείς και ο κόσμος θα το θεωρούσε πρωταπριλιάτικο».

Και τόνισε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων που ήταν και κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί.

»Δεν μπορεί ένα κόμμα που ως κυβέρνηση έχει ρημάξει τον κόσμο στην φορολογία, όταν ιδιωτικοποιεί το νερό, όταν υπάρχει ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, όταν βάζουν τα κοράκια των τραπεζιτών να παίρνουν το σπιτάκι των φτωχών οικογενειών, όταν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα… Εμείς λέμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει για το κόμμα του στις προσεχείς εκλογές, ξεκαθάρισε πως «επιδιώκουμε και βλέπουμε ότι θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Πώς βγήκε το «Αυτοί είστε»

Στην πιο γνωστή του ατάκα, το «Αυτοί είστε!», αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και στο χιούμορ που διακρίνει γενικά τους κομμουνιστές.

«Το εννοούσα για όλη την πολιτική τους (Μητσοτάκη-Τσίπρα), είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό, viral», είπε στη Ναταλία Γερμανού ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Τι είπε για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

«Δεν είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομοφύλων. Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε.

Και εξήγησε: «Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή, δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών».

Όπως τόνισε, «ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένο ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Γιατί να γίνεται με τη μορφή του γάμου ή του συμφώνου; Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία, ούτε ετεροφοβία, ούτε τρανσφοβία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024