Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: «Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»

Κουτσούμπας: «Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε ημερίδα του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

«Από το βήμα της σημερινής ημερίδας, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες νέους και νέες τους εργαζόμενους που, με τις μεγάλες, συγκλονιστικές κινητοποιήσεις τους, ματαίωσαν το σχέδιο της άρχουσας τάξης, να κουκουλώσει με ένα πέπλο σιωπής τους διαχρονικούς ενόχους και τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εισηγητική ομιλία του στην ημερίδα του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΣΕΦ.

Και τόνισε: «Θέλουμε να δεσμευτούμε στους συγγενείς των θυμάτων της μεγάλης αυτής τραγωδίας, ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, στον αγώνα για να σταματήσει να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι πρέπει «να καταδικασθούν όλοι οι πολιτικοί συνένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών, όλοι οι συνένοχοι για την κλοπή του εισοδήματός μας, την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, τα διαρκή εγκλήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλειά μας».

Ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ για «καθολικές, ασφαλείς, ποιοτικές και φθηνές μεταφορές και συγκοινωνίες για τον λαό», που «μπορεί να διασφαλίσει μόνο το νέο κοινωνικό σύστημα, ο σοσιαλισμός».

«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το δρόμο της ανατροπής»

Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν δίνει τη μάχη ενάντια στην πολιτική τής ‘απελευθέρωσης’ και της εμπορευματοποίησης, με τη σημαία του χτες, της επιστροφής στο κρατικό μονοπώλιο της δικτατορίας του κεφαλαίου, αλλά με τη σημαία της κοινωνικοποίησής τους, με την εργατική τάξη, τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας».

Υπογράμμισε ότι «αυτή τη λύση, με τη μελέτη και της ιστορικής πλέον πείρας, η οποία διασφαλίζει σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές για τον λαό, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης το ΚΚΕ» και πρόσθεσε πως «δεν περιμένουμε παθητικά κάποια στιγμή που αυτή θα υλοποιηθεί στο μέλλον.

»Είμαστε καθημερινά μπροστά στους αγώνες που ανοίγουν τον δρόμο της ανατροπής. Είμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική ‘απελευθέρωσης’ της ΕΕ.

»Είμαστε μπροστά στους αγώνες για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα, για ουσιαστική εκπαίδευση των εργαζόμενων, για ουσιαστικές αυξήσεις με 35ωρο – 5μερο – 7ωρο, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και την υποδομή, για τη λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στις μεταφορές».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το δρόμο της ανατροπής. Και αυτό το δρόμο μπορούμε να τον ανοίξουμε γρήγορα αν πιστέψουμε στη δύναμή μας.

»Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί τώρα το ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην κάλπη στις 21 Μάη. Όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα», τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024