Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Ζητάει από την Ρωσία την απελευθέρωση δημοσιογράφου της Wall Street Journal

Μπάιντεν: Ζητάει από την Ρωσία την απελευθέρωση δημοσιογράφου της Wall Street Journal

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δημοσιογράφος προφυλακίζεται με απόφαση δικαστηρίου μέχρι τις 29 Μαΐου - Ο Μπάιντεν δεν σχολίασε την ποινική δίωξη εναντίον του προκατόχου του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απαίτησε σήμερα από την Μόσχα να αφήσει ελεύθερο τον Ιβάν Γκερσκόβιτς, δημοσιογράφο της Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία ως ύποπτος για κατασκοπεία.

«Αφήστε τον να φύγει», είπε απευθυνόμενος στη ρωσική κυβέρνηση, απέναντι στους δημοσιογράφους που ζητούσαν την αντίδρασή του, ενώ ο 80χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για τον νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ουδέν σχόλιο» για τον Τραμπ

Να σημειωθεί ότι, χθες, Πέμπτη, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, η διαβόητη FSB, είχε ανακοινώσει πως ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal συνελήφθη, γιατί είχε επιφορτιστεί από την αμερικανική πλευρά με τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες μιας «επιχείρησης του στρατιωτικο-αμυντικού συμπλέγματος», ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινωνόταν πως ο Γκερσκόβιτς προφυλακίζεται με απόφαση δικαστηρίου μέχρι τις 29 Μαΐου.

Όσο για τον προκάτοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024