Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο φροντίζεις για την ηλιοπροστασία… του αυτοκινήτου σου

Πόσο φροντίζεις για την ηλιοπροστασία… του αυτοκινήτου σου

Μάθε γιατί πρέπει να την βάλεις στις προτεραιότητές σου και πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα προστατευτικά

Ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα που το καλοκαίρι ξεκινάει από τον Μάιο και τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Πέντε μήνες γεμάτοι ήλιο και ζέστη.

Κι αν όλα αυτά μας φέρνουν στο νου θάλασσες, παραλίες, ρακέτες στην άμμο και πολλές όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Κι αν νομίζετε ότι αναφερόμαστε μόνο στους ανθρώπους κάνετε λάθος. Αναφερόμαστε και στο αυτοκίνητό μας!

Ναι καλά διαβάσατε. Η πολύωρη έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο μπορεί να του δημιουργήσει αρκετά προβλήματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του.

Κι αν εμείς οι άνθρωποι ξέρουμε να προστατευτούμε από τον ήλιο με αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά κι άλλα ενυδατικά προϊόντα, γνωρίζετε πως να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από τον θερινό καυτό ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του;

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε άριστη κατάσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμα και τις ημέρες που ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ακτινοβολία «χτυπά» στο κόκκινο!

Ηλιοπροστασία παμπρίζ (αλεξήλιο)

Πρώτο και βασικότερο. Κάθε αυτοκίνητο (κάθε όμως) πρέπει να έχει εσωτερική, είτε εξωτερική ηλιοπροστασία παμπρίζ.

Αποτελεί την πιο φτηνή, εύκολη και συνάμα αποτελεσματική λύση για την προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο.

Κατασκευάζεται από αλουμίνιο, το οποίο μπλοκάρει τις ηλιακές ακτινοβολίες, οι οποίες σε βάθος χρόνου φθείρουν τα πλαστικά, τα ηλεκτρικά όργανα, τα δέρματα και όλα τα υφάσματα στο εσωτερικό του.

Επιπλέον δεν θα καίτε τα χέρια σας κάθε φορά που προσπαθείτε να πιάσετε το τιμόνι, όταν αυτό έχει μείνει για αρκετές ώρες στον ήλιο.

Tip: Πριν την αγορά της είναι πολύ σημαντικό να μετρήσετε το πλάτος και το ύψος του παμπρίζ, έτσι ώστε να επιλέξετε το προϊόν που θα του ταιριάζει άριστα.

Αντηλιακές μεμβράνες

Αν βαριέστε τη διαδικασία του να βάζετε και να βγάζετε την ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ, μία εναλλακτική λύση είναι να βάλετε αντηλιακές μεμβράνες στο τζάμι.

Τοποθετούνται μόνιμα, είναι πρακτικές και προσφέρουν προστασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου σου κάθε μέρα, όλη μέρα.

Επιπλέον, το πλεονέκτημά τους σε σύγκριση με άλλες λύσεις είναι ό,τι τοποθετούνται μόνιμα στα τζάμια, χωρίς να χρειάζονται τοποθέτηση ξανά και ξανά, ενώ προστατεύουν το όχημά σας ακόμα κι όταν εσείς το οδηγείτε, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η ηλιοπροστασία παμπρίζ.

Επιπλέον, μειώνουν τη θερμότητα που μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία καυσίμου λόγω μειωμένης χρήσης κλιματιστικού.

Κουκούλα αυτοκινήτου

Αν το αυτοκίνητό σας εκτίθεται πολλές ώρες της ημέρας σε εξωτερικούς χώρους, τότε αξίζει (και με το παραπάνω) να το προστατέψετε με μία κουκούλα.

Έτσι, θα διατηρήσετε το αμάξωμά του ανέπαφο από τυχόν νερά ή καιρικά φαινόμενα, κουτσουλιές, καθώς και τον δυνατό ήλιο που θαμπώνει με τον καιρό το χρώμα του. Επιπλέον, η κουκούλα θα βοηθήσει την καμπίνα του να διατηρήσει μία φυσιολογική θερμοκρασία.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να κουραστείτε να βάζετε και να βγάζετε την κουκούλα κάθε φορά που αφήνετε για αρκετή ώρα το αυτοκίνητό σας στον ήλιο. Αν όμως το αγαπάτε, τότε η προστασία του θα πρέπει μπαίνει πάνω από την κούραση!

Tip: Προσπαθήστε να διατηρείτε την οροφή του αυτοκινήτου σας καθαρή, προκειμένου να μην δημιουργηθούν γρατζουνιές από τη σκόνη όταν τοποθετείτε την κουκούλα.

Πλαϊνά σκίαστρα αυτοκινήτου

Τα πλαϊνά σκίαστρα αυτοκινήτου είναι γνωστά και ως τα κουρτινάκια που κουμπώνουν με βεντούζα στα τζάμια.

Πρόκειται για μία επιπλέον βοηθητική, οικονομική αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη λύση, η οποία προσφέρει έξτρα σκιά, αλλά και άνεση στα ταξίδια μας.

Μάλιστα, είναι διαθέσιμα και με σχέδια καρτούν, τα οποία είναι τα αγαπημένα των παιδιών.

Τα πάντα για το αυτοκίνητό σας θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024