Η Skoda έχει παράδοση στην δημιουργία «ακαδημαϊκών» πρωτοτύπων με βάση τα μοντέλα της. Το τελευταίο, εμπνέεται από την ολοένα και πιο δημοφιλή τάση των campervans δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο ηλεκτρικό Enyaq

H τσεχική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το project που σύντομα θα παρουσιάσει η ακαδημία των μαθητευόμενων στην ακαδημία της Skoda και το οποίο, ως συνήθως, θα έχει ως αφετηρία ένα υπαρκτό μοντέλο των Τσέχων, εν προκειμένω το Enyaq, δίνοντάς του μια διαφορετική υπόσταση.

Το σκεπτικό των δημιουργών του νέου one-off πρωτοτύπου ήταν να μετατρέψουν το Enyaq iV SUV σε ένα πολυμορφικό campervan το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει τόσο ως χώρος αναψυχής και διανυκτέρευσης για εκδρομές στην φύση όσο και ως χώρος εργασίας.

Με αυτήν ακριβώς τη λογική και με βάση τα πρώτα σκίτσα που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι junior σχεδιαστές της Skoda έχουν επεκτείνει το πίσω τμήμα του Enyaq και την οροφή του, δημιουργώντας ένα νέο χώρο ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ένα μονό κρεβάτι, διάφορους χώρους αποθήκευσης αλλά και μια επιφάνεια εργασίας.

Βάσει των συνηθειών της Skoda, σύντομα θα δούμε και μια ρεαλιστική αποτύπωση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αν και προς το παρόν δεν διευκρινίζεται ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής του. Μένει να αποδειχθεί επίσης με δεδομένη επίσης την αυξημένη δημοτικότητα αντίστοιχων εξοπλιστικών πακέτων από τους mainstream κατασκευαστών, το πρωτότυπο να αποτελέσει εφαλτήριο για μια αντίστοιχη προσέγγιση δια χειρός Skoda, με προορισμό το Enyaq.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr