Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Με κατάθλιψη διαγνώστηκε ο Παντσέρι

Qatargate: Με κατάθλιψη διαγνώστηκε ο Παντσέρι

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, διαγνώστηκε με οξεία κατάθλιψη

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, είχε υπογράψει μία συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο σκάνδαλο με χαμηλότερη ποινή. Όμως, ο πρώην ευρωβουλευτής φαίνεται να μην αντέχει την φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Ζητούν την αποφυλάκιση του οι δικηγόροι λόγω κατάθλιψης

Βάσει του ρεπορτάζ του Ant1, οι δικηγόροι εκμεταλλευόμενοι την διάγνωση για κατάθλιψη, έχουν ζητήσει να αποφυλακιστεί ο πελάτης του με βραχιολάκι. Μάλιστα ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι ο Παντσέρι του δεν μπορεί καν να περπατήσει από την κατάθλιψη, την οποία έπαθε μέσα στη φυλακή.

Στις 6 Απριλίου είναι πιθανόν ότι θα αποφασιστεί η αποφυλάκιση ή όχι του Παντσέρι, αν και όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η θετική έκβαση θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταχείριση του Παντσέρι ήταν έτσι κι αλλιώς πιο… προνομιακή από τις βελγικές αρχές, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με την Εισαγγελία της χώρας.

Αποποιείται τις ευθύνες του ο Παντσέρι

Κατά την διάρκεια των καταθέσεων, ο Παντσέρι θέλησε να αποποιηθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αυτός το «μεγάλο αφεντικό». Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό «κάρφωσε» τον σύντροφο της Εύας Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικό του βοηθό, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως εκείνον που είχε το κύριο πρόσταγμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Τζόρτζι μοίραζε φακέλους και σάκους με μετρητά στους εμπλεκόμενους με το σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο. Στην συνέχεια, ο πρώην ευρωβουλευτής ανέφερε πως είχε προσεγγίσει τον συλληφθέντα Μαρκ Ταραμπέλα με ένα αρχικό ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Παντσέρι είπε πως το συνολικό ποσό που πήρε ο Ταραμπέλα ήταν 140.000 ευρώ. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είπε ακόμη ότι το 2021 θέλησε να αλλάξει το σύστημα καθώς «είχε ήδη συγκεντρώσει τόσα πολλά μετρητά, που δεν γνώριζε τι να τα κάνει». Επίσης, άτομα από το στενό περιβάλλον του Παντσέρι ανέφεραν στη DW ότι η σωματική και ψυχική κατάσταση του Παντσέρι «επιδεινώνονται σημαντικά», όσο παραμένει στη φυλακή.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024