Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τα δύσκολα στα εύκολα για τον Ολυμπιακό

Από τα δύσκολα στα εύκολα για τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα εύκολο βράδυ αύριο μετά το δύσκολο χθεσινό

Το παιχνίδι απέναντι στην απογοητευμένη, ουραγό και σχεδόν… διαλυμένη Βιλερμπάν είναι από αυτά που αποτελούν σπαζοκεφαλιά για έναν προπονητή. Είναι τα πιο δύσκολα, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να βρει τρόπο να πείσει τους παίκτες του ότι το κίνητρο είναι μεγάλο καθώς με νίκη ο Ολυμπιακός εξασφάλιζε (όπως και έγινε) πλεονέκτημα έδρας. Κάτι βέβαια που θα γινόταν – τελικά – ακόμα και αν έχανε εφόσον λίγο αργότερα από το δικό του παιχνίδι ηττήθηκε και η Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη.

«Ναι τέτοια παιχνίδια είναι πολύ πιο δύσκολα για τον προπονητή. Επρεπε να πιέσουμε γιατί το διακύβευμα ήταν σημαντικό. Εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Η Βιλερμπάν κατέβηκε χωρίς 3 παίκτες. Χωρίς να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης είχαμε 22 ασίστ, τους εξαναγκάσαμε σε 15 λάθη, έκαναν αρκετά λάθη και τακτικά και κλεψίματα. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτά τα παιχνίδια είναι πραγματικά δύσκολα για τον προπονητή» παραδέχτηκε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας που γνώριζε ότι χθες βράδυ η κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και πρώτη στη βαθμολογία υποδεχόταν μια ομάδα από τα μεσαία στρώματα ουσιαστικά του Γιούροκαπ που έχει πετάξει λευκή πετσέτα εδώ και αρκετές αγωνιστικές και βρίσκεται στο βυθό της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας (18η) εκεί όπου και θα παραμείνει.

Στο ΣΕΦ η Βιλερμπάν εμφανίστηκε μόλις με 9 παίκτες, με τους Ντε Κολό, Ρισασέ, Νουά και Λοβέρν να απουσιάζουν.

«Αλλάξαμε σχεδόν όλη την ομάδα μας. 5-6 παίκτες δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα. Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις το μπάσκετ στην Ευρωλίγκα και για αυτό δεν μπορέσαμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας» απολογήθηκε απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του ο προπονητής της, Τι Τζέι Πάρκερ που σαφέστατα άλλο πλάνο θα είχε στο μυαλό του με τον αδελφό του Τόνι Πάρκερ (μεγάλος NBAer του παρελθόντος και πρόεδρος της γαλλικής ομάδας) για το πρότζεκτ αυτής της προσπάθειας και αλλού καταλήξανε.

Ενα φιλικό

Μπαίνοντας κανείς χθες στο ΣΕΦ, ένιωθε κανείς την ατμόσφαιρα σαν να είναι φιλικό προετοιμασίας. Μισογεμάτο το γήπεδο, άνθρωποι με ποκ κόρν, παιδιά να πηγαινοέρχονται και στο παρκέ ο 1ος με τον 18ο.

Άντε να πείσει τώρα ένας προπονητής τους παίκτες του ότι δεν μπορούν – ακόμα και αυτόν τον αντίπαλο – να τον νικήσουν χωρίς να παίξουν.

Στο 22-7 μάλιστα (όπου ο Πάρκερ πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ και λέει στον Ντιαό: «Τον νου σου στον Παπαδόπουλο» εννοώντας βέβαια τον Παπανικολάου) εκεί ήταν που…έσβησαν οι μηχανές του μυαλού.

Κάποια στιγμή ο Λαρεντζάκης δοκίμασε ένα ακόμα αχρείαστο άστοχο τρίποντο και προτίμησε να μην κοιτάξει στον πάγκο όπου ο κόουτς έβγαλε… καπνούς και είχε ήδη σηκώσει τον Παπανικολάου.

Ο Λάρι πήγε στον πάγκο και τα «άκουσε» καθώς ο Έλληνας τεχνικός βλέποντας και τη διαφορά να έχει μαζέψει στο 29-24 (με σερί 17-7 των Γάλλων) ήθελε να αφυπνίσει τους παίκτες του. Ο ΜακΚίσικ (λίγο με τα καρφώματα λίγο και με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο) έπαιξε το ρόλο του «ξυπνητηριού» μαζί με τον Παπανικολάου για κόσμο και συμπαίκτες.

Αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι πολύ πιο ήρεμος.

«Δεν χρειάζεται να τους πω πολλά πράγματα, ή να του κεντρίσω το ενδιαφέρον για να βρουν έξτρα κίνητρο. Αρκεί το όνομα του αντιπάλου και όλα γίνονται…αυτόματα»  παραδέχτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Πράγματι σε ένα παιχνίδι όμως με τον Παναθηναϊκό (και αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες) οι προπονητές έχουν τη λιγότερη δουλειά στο πλάνο της προετοιμασίας όσον αφορά το κίνητρο και τη συγκέντρωση των παικτών τους.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024