Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Κύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο King’s College (δείτε βίντεο)

Λονδίνο: Κύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο King’s College (δείτε βίντεο)

Κύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα χθες Τετάρτη η Φοιτητική Παράταξη Μέτωπο Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή την παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Πανεπιστήμιο King’s College, στο Λονδίνο (φωτογραφίες από sigmalive.com, επάνω, και βίντεο, κάτω).

«Αυτά είναι δικά μας»

Συγκεκριμένα, τον υποδέχτηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μόρφου, Βαρώσι, Κερύνεια, Καραβά, αυτά είναι δικά μας και όχι του Τατάρ» και «οut of Cyprus turkish troops».

Οπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα, η βρετανική αστυνομία «περιόρισε» τους φοιτητές, ενώ Τούρκοι που μετέβησαν στο σημείο για να υποστηρίξουν τον Τατάρ αντέδρασαν στις αποδοκιμασίες, χαρακτηρίζοντας τη διαμαρτυρία ως «επίθεση».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοπορία ΗΒ, «αφού κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον φοιτητικό κόσμον ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωσην που διοργάνωνε το εν λόγω πανεπιστήμιον μέσω αποστολής επιστολών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως λίγες ώρες μετά η προσπάθεια μας απέφερε καρπούς.

«Πετύχαμε»

Συγκεκριμένα με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ πετύχαμε:

1. Η εν λόγω εκδήλωση να σταματήσει να διαφημίζεται από τις επίσημες ιστοσελίδες του πανεπιστημίου και ως εκ τούτου να μην βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του.

2. Με επικοινωνία που είχαμε με το πανεπιστήμιο και αφού το ενημερώσαμε πως με τις δράσεις του νομιμοποιεί την Τουρκική εισβολή και κατοχή στο κατεχόμενο νησί μας, παραδέχθηκε το λάθος του και απολογήθηκε για αυτό.

3. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι εντός του πανεπιστημίου, τότε θα είναι υπό τη μορφή κλειστής συνάντησης, χωρίς να πάρει την έκταση που θα είχε πάρει προηγουμένως».

Και η φοιτητική παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Αναγνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η προσπάθεια για προάσπιση των συμφερόντων της πολύπαθης πατρίδας μας δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο με απώτερο σκοπό την αποφυγή τέτοιων δράσεων που υποσκάπτουν τη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024