Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ραγκούσης: Έστειλε εξώδικο για την «βίλα» στην Πάρο - Τι αναφέρει για το δάνειο του ΟΕΚ

Ραγκούσης: Έστειλε εξώδικο για την «βίλα» στην Πάρο – Τι αναφέρει για το δάνειο του ΟΕΚ

Ο Γιάννης Ραγκούσης ζητάει από εφημερίδα να αποκαταστήσει άμεσα την εις βάρος του «προσβολή» και να ανακαλέσει «στο σύνολό τους τις σκοπίμως διαστρεβλωμένες, παράνομες και συκοφαντικές» για το πρόσωπό του αναφορές.

Επιδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, από δικαστικό επιμελητή στην εφημερίδα Political εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση και πρόσκληση του Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με το δημοσίευμα για το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο.

Τα στοιχεία του δημοσιεύματος, μάλιστα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ραγκούσης «έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή τού μη ληξιπρόθεσμου ποσού», επικαλέστηκε σε ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, σε μία έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο σπίτι Ραγκούση στην Πάρα, μιλώντας για «βίλα με πισινάρα» και παραθέτοντας αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα που εισπράττει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ από την ενοικίασή του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, με δήλωσή του, έκανε λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της» και παρέθεσε στοιχεία για το δάνειο, υποστηρίζοντας πως «από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, «άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή του, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας», ενώ τόνισε πως «σε διαφορετική περίπτωση – όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα – τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια», προσθέτοντας πως «το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ».

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, πως ο κ. Ραγκούσης, στην εξώδικη διαμαρτυρία του, υποδεικνύει και το κείμενο της «συγγνώμης» που θα δημοσιεύσει η εφημερίδα…

Το εξώδικο Ραγκούση

Επιδόθηκε σήμερα από δικαστικό επιμελητή στην εφημερίδα POLITICAL η επισυναπτόμενη εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση και πρόσκληση του βουλευτή Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και το σημερινό συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με το οποίο αναπαράγει και δεν ανακαλεί τους χθεσινούς ψευδείς, ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Στο εξώδικο μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Ο ΟΕΚ για πρώτη φορά το 2007, βάσει Υπουργικής Απόφασης, καθόρισε δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους τρίτεκνους-δικαιούχους ΟΕΚ να συνάψουν δάνειο για ανέγερση ή αγορά πρώτης κατοικίας και ανάμεσα στις προϋποθέσεις ήταν η υποχρέωση το ακίνητο να είχε ελάχιστο εμβαδό τα 100 τμ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται στην (ΦEK 250/27_2_2007) YΠOYPΓIKH AΠOΦAΣH, με την οποία προστέθηκαν στους δικαιούχους του άρθρου 31 του Κανονισμού προϋποθέσεων παροχής δανείων και κατοικιών και οι προστατεύοντες 3 παιδιά: «Το ελάχιστον εμβαδόν της κατοικίας (μη συμπεριλαμβανόμενης της αναλογίας των κοινόχρηστων χώρων) για τους δικαιούχους  με 3 παιδιά, ορίζεται στα 100 τ.μ.».

2.  Σε όλους ανεξαιρέτως τους δανειολήπτες δικαιούχους του ΟΕΚ, με την Υπουργική Απόφαση του 2000 βάσει του Ν. 2224/1994, προβλέφθηκαν δύο τρόποι αποπληρωμής δανείων δικαιούχων του ΟΕΚ, είτε  άτοκη αποπληρωμή του σε 25 χρόνια, είτε εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού.

Συγκεκριμένα, στην ΥΑ 501//2000 (ΥΑ 50165 ΦΕΚ Β 403 2000): Ρυθμίσεις οφειλών δικαιούχων ΟΕΚ δανείων ΝΔ 1138/72 κλπ. (289865), περ. Γα ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ Ν.2224/1994, σύμφωνα με την οποία: «Οι δικαιούχοι στους οποίους έχει χορηγηθεί ή θα χορηγηθεί μετά τη δημοσίευση της παρούσης, άτοκο δάνειο για αγορά ή ανέγερση κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο, μπορούν μετά την παρέλευση 2ετίας και πριν την συμπλήρωση 5 ετίας από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, να εξοφλήσουν εφάπαξ, με έκπτωση 40%, το μη ληξιπρόθεσμο ποσό του δανείου, με την προϋπόθεση ότι θα καταβληθούν συγχρόνως οι τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τόκοι υπερημερίας.»  Επομένως, δεν υπήρξε καμία ατομική και πολύ περισσότερο χαριστική ρύθμιση ειδικά για εμένα από τον ΟΕΚ.

3. Η  χορήγηση  των εν λόγω δανείων  δεν ήταν ανταγωνιστική, δεν υπήρχε περιορισμός στον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων, με αποτέλεσμα να μπορούσαν να λάβουν το εν λόγω δάνειο όλοι όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την χορήγησή του και επομένως όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο τρίτεκνο ή ασθενέστερο συμπολίτη μας.

4. Η μετατροπή της μόνιμης κατοικίας μου και σε επαγγελματικής χρήσης έλαβε χώρα το 2014, δηλαδή μετά την αποπληρωμή του δανείου στον ΟΕΚ, τον Φεβρουάριο του 2011. Από το έτος 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη κατοικία των τριών παιδιών μου και απ’ το 2019 και της πρώην συζύγου μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους. Εγώ, σε αντίθεση με τους πολιτικούς μου αντιπάλους, δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Για τους παραπάνω λόγους, καλώ την εφημερίδα στο επόμενο φύλλο της να αποκαταστήσει άμεσα την εις βάρος μου προσβολή και να ανακαλέσει στο σύνολό τους τις σκοπίμως διαστρεβλωμένες, παράνομες και συκοφαντικές για το πρόσωπό μου αναφορές και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η επανορθωτική δήλωση θα πρέπει να έχει το εξής περιεχόμενο: «Ζητάμε συγνώμη από τον Γιάννη Ραγκούση για το δημοσίευμά μας, το οποίο αναγνωρίζουμε ότι ήταν καθ’ ολοκληρίαν συκοφαντικό. Προέβημεν στην δημοσίευσή του με σκοπό να πλήξουμε την τιμή και την υπόληψή του και να εξυπηρετήσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η αλήθεια είναι ότι ουδέν ηθικό, πολιτικό ή νομικό θέμα υπάρχει ως προς την κατοικία του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. Πολύ δε περισσότερο ο Γιάννης Ραγκούσης ουδόλως συνδέεται με παράνομα χρηματικά ποσά, με offshore εταιρείες και με αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς και καταθέσεις.»

β) παραλείπετε στο εξής τη χρήση διαστρεβλωμένων και συκοφαντικών ισχυρισμών, αναφορών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών σε βάρος μου.»

Άλλως,  δηλώνω, ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμόδιων ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων για την πλήρη αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου και την προστασία της από περαιτέρω προσβολές της.

Δείτε εδώ την εξώδικη διαμαρτυρία Ραγκούση.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024