Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ ώστε οι υποκλοπές να αποτελέσουν μία κακή ανάμνηση

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ ώστε οι υποκλοπές να αποτελέσουν μία κακή ανάμνηση

«Με θλίβει που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την τελευταία του παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε την παραίτηση του από το αξίωμα του ευρωβουλευτή, καθώς θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Την θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να πάρει ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής που εκπροσωπεί την παράταξη στην Ευρώπη.

Τη δέσμευσή του να αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις Βρυξέλλες, με θέμα το κράτος δικαίου στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Ν. Ανδρουλάκη στην Ολομέλεια του ΕΚ, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με θλίβει που η τελευταία μου παρέμβαση στο ΕΚ γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλοντας πάνω από όλα και πρώτα τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση. Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Τέλος, αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε για μια ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής, για μια δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών, ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024