Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Συνεχίζονται οι απολογίες - Τι θα ισχυριστεί ο επιθεωρητής

Τέμπη: Συνεχίζονται οι απολογίες – Τι θα ισχυριστεί ο επιθεωρητής

Ο επιθεωρητής αναμένεται να παρουσιάσει 80σέλιδο υπόμνημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας είναι αυτός που παίρνει σειρά σήμερα Πέμπτη να παρουσιαστεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και να απολογηθεί για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ αναμένεται ο ειδικός εφέτης ανακριτής να καλέσει κι άλλα άτομα σε απολογία, πέρα από τους εργαζόμενους.

Τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής

Ο επιθεωρητής αναμένεται να παρουσιαστεί για την απολογία του με 80σέλιδο υπόμνημα. Κεντρική θέση στην απολογία του επιθεωρητή αναμένεται να έχει το επιχείρημα ότι ο ίδιος πρότεινε βάρδιες, αλλά αυτές εγκρίνονταν από τον προϊστάμενό του και Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη.

Ωστόσο, σε μια τραγική σύμπτωση, ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ είναι πλέον νεκρός, καθώς σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο επιθεωρητής αναμένεται να πει πως «εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο απλά τοποθετούσα τους νέους σταθμάρχες σε νυχτερινές βάρδιες. Είχα βάλει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στην τέταρτη εβδομάδα. Δεν είχα καμία ενημέρωση πως υπήρξε πρόβλημα στη βάρδια, σύμφωνα με τις κυκλικές βάρδιες».

Επίσης, ο επιθεωρητής φαίνεται ότι θα υποστηρίξει πως έβαλε τον σταθμάρχη σε αυτή τη βάρδια καθώς είχε όλες τις πιστοποιήσεις για αυτή τη θέση.

Τι θα πει για το Intercity

Στο ίδιο υπόμνημα, ο επιθεωρητής αναμένεται να τονίσει ότι δεν ενημερώθηκε από κανέναν για την καθυστέρηση που είχε το Intercity, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρέμβει.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο δικηγόρος του επιθεωρητή, Γιάννης Γλύκας έκανε μια σειρά από τοποθετήσεις, δίνοντας το περίγραμμα των όσων θα υποστηρίξει σήμερα ο εντολέας του.

Ο κ. Γλύκας είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι ο επιθεωρητής «αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα , εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα πει αυτά που πρέπει να πει».

Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε ότι ενδεχόμενος δόλος δεν υπάρχει, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ερευνητέο αν υπάρχει αμέλεια. «Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό», σημείωσε ο ίδιος.

Για την αναρρωτική άδεια μετά το δυστύχημα

Ο δικηγόρος μίλησε και σχετικά με το θέμα της αναρρωτικής άδειας που πήρε μετά το δυστύχημα ο επιθεωρητής.

Για αυτό το ζήτημα, τόνισε: «Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024