«Πήρε τη μηχανή για να ξεσκάσει» – Ποιος ήταν ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου διευθυντή αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο ίδιος δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση
Συγκινούν με τα λόγια τους οι συνάδερφοι του Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που έχασε τη ζωή του στο χθεσινό τροχαίο στο Λαγονήσι.
Κάνουν λόγο για ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων και έναν διευθυντή «παλιάς κοπής».
Ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην κυκλοφορία των τρένων. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν εκείνος που βρήκε τραγικό θάνατο με τη μοτοσικλέτα του στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Κυριακής.
Το προφίλ του
Ο 66χρονος ήταν επί δέκα χρόνια διευθυντής κυκλοφορίας στον ΟΣΕ. Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν το πρόσωπο κλειδί για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.
«Η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου αν είσαι τώρα διευθυντής και έχει συμβεί ένα τόσο τραγικό συμβάν, δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», λέει ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το τελευταίο διάστημα πάλευε με κάθε τρόπο να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων. Μετέφερε σε στελέχη λίγες ώρες πριν από το τραγικό δυστύχημα πως είχε ανακαλύψει σύστημα επικοινωνίας που έπιανε και μέσα στις σήραγγες. Ήταν πολύ κοντά στη λύση που έψαχνε ως διευθυντής κυκλοφορίας.
«Πήρε τη μηχανή να ξεσκάσει»
Ο 66χρονος κατευθυνόταν με μηχανή μεγάλου κυβισμού από τη Βάρκιζα προς το Σούνιο. Χτύπησε στο πίσω μέρος του λευκού βαν που περνούσε από το αντίθετο ρεύμα και αμέσως μετά συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.
Στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το MEGA, διακρίνεται η στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου, με τον 66χρονο να εκσφενδονίζεται στον αέρα.
«Ήταν αρκετά προβληματισμένος, όπως όλοι μας βέβαια. Απλά ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί ήταν και η υπηρεσία του αυτή. Ήταν σπίτι και είχε πάρει τη μηχανή γιατί δεν μπορούσε άλλο, ήθελε κάπου να ξεδώσει, να βγει από το σπίτι έξω», λέει ο Παντελής Μπαριάνος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΟΣΕ.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης έδειχνε τόσο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όσο και στους στενούς συνεργάτες του ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει τη λύση για ασφαλέστερη διεξαγωγή κυκλοφορίας των τρένων.
«Δουλευταράς, εντιμότατος, δηλαδή ένας χρυσός άνθρωπος, όταν λέμε ένας χρυσός άνθρωπος, χρυσός άνθρωπος. Ποτέ δε θα τον έβλεπες είτε νευριασμένο, είτε στρεσαρισμένο, τίποτα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη».
Μπήκε στον ΟΣΕ το 1985 ως πολιτικός μηχανικός και την τελευταία δεκαετία ανέλαβε τη διεύθυνση της κυκλοφορίας.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης θεωρείτο από τα πιο έμπειρα στελέχη στον ΟΣΕ για αυτό και είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια τη διερεύνηση σοβαρών περιστατικών.
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442