Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη νίκη για τη Σκωτία (2-0)

Μεγάλη νίκη για τη Σκωτία (2-0)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκοτ Μακτόμινεϊ ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της βραδιάς η Σκωτία υπέταξε με (2-0) την Ισπανία και ανέβηκε στην κορυφή του πρώτου προκριματικού ομίλου του Euro 2024.

Η «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024 έπεσε το βράδυ της Τρίτης (28/03) με τη Σκωτία να κάνει τη μεγαλύτερη έκπληξη στο πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης επικρατώντας με 2-0 της Ισπανίας και βάζοντας «φωτιά» στο 1ο γκρουπ.

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ έκανε το 2Χ2, όπως και οι Ρουμανία, Ελβετία στο 9ο γκρουπ απέναντι σε Λευκορωσία (2-1) και Ισραήλ (3-0) αντίστοιχα. Η Κροατία, τέλος, «άνοιξε λογαριασμό» μετά τη «γκέλα» της πρεμιέρας στο Σπλιτ με την Ουαλία (1-1) φεύγοντας με σπουδαίο «διπλό» από την Προύσσα (2-0 την Τουρκία).

Με «καυτό» τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, η Σκωτία «καθάρισε» την Ισπανία στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης με 2-0 κι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του 1ου ομίλου.

Ο 26χρονος μετά τα δύο γκολ στο ματς της πρεμιέρας επί της Κύπρου, βρήκε ξανά δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι στη «φούρια ρόχα», η οποία μπορεί να νίκησε στο ξεκίνημα με 3-0 τη Νορβηγία, ωστόσο, απόψε γνώρισε την πρώτη της ήττα στο γκρουπ.

Η «Χρβάτσκα» είχε σε φοβερή βραδιά το δίδυμο Πάσαλιτς-Κόβασιτς, με τον εξτρέμ της Αταλάντα να «σερβίρει» και τον μέσο της Τσέλσι να «εκτελεί» στο πρώτο 45λεπτο, οδηγώντας την εθνική ομάδα στην πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο.

Στον 9ο όμιλο, Ρουμανία κι Ελβετία «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους επί των Λευκορωσίας και Ισραήλ, με τους Βαλκάνιους να «καθαρίζουν» επί της ουσίας τα πράγματα μέσα σε τρία λεπτά στο ξεκίνημα (2-1), ενώ από την άλλη οι Ελβετοί «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο μέρος και μέ δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (48΄-52΄) έφτασαν στο ευρύ 3-0, σκοράροντας συνολικά 8 γκολ (5-0 στην πρεμιέρα τη Λευκορωσία) κι έχοντας παθητικό… μηδέν.

Με γκολ του Μουρ η Ουαλία πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο (1-0 τη Λετονία), ενώ Κόσοβο και Ανδόρα έμειναν στο 1-1.

Sports in

Παρέμεινε στο Νο. 9 η Σάκκαρη, αύξησε τη διαφορά η Σφιόντεκ

Η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - Η Σφιόντεκ άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη Σαμπαλένκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024