Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 20 Μοναστήρια της Κιβωτού της Ορθοδοξίας - To Σάββατο με «Τα Νέα»

Τα 20 Μοναστήρια της Κιβωτού της Ορθοδοξίας – To Σάββατο με «Τα Νέα»

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΑΝΩΘΕΝ - Eνα εντυπωσιακό ταξίδι από ψηλά.

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΑΝΩΘΕΝ.

Τα 20 Μοναστήρια της Κιβωτού της Ορθοδοξίας.

Eνα εντυπωσιακό ταξίδι από ψηλά.

Η απαράμιλλη ομορφιά της χερσονήσου του Αθω, με τα 20 επιβλητικά μοναστήρια σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, μέσα από εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες!

Μία πολύτιμη έκδοση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος, αποκλειστικά για τους αναγνώστες των «ΝΕΩΝ»!

Το Αγιον Oρος αποτελεί την Κιβωτό της Ορθοδοξίας. Στην εποχή μας, συνιστά τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μοναστική πολιτεία της Ορθόδοξης Ανατολής με μακραίωνη παράδοση και πορεία στον χρόνο. Η υπερχιλιετής χριστιανική παράδοση στη χερσόνησο του Αθω προσέδωσε στο Aγιον Ορος το όνομά του. Η Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία έχει αφοσιωθεί στη διαιώνιση της Χριστιανικής Πίστης, ενώ το Αγιον Ορος είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη λατρεία του Θεού.

Στο Αγιον Ορος υπάρχουν είκοσι μοναστήρια, εκ των οποίων τα δεκαεφτά είναι ελληνικά, ένα ρωσικό, ένα βουλγάρικο και ένα σέρβικο. Oλα τα αγιορείτικα μοναστήρια ακολουθούν τον κοινοβιακό τρόπο ζωής. Με την έννοια αυτή, κάθε Μονή έχει έναν ηγούμενο και όλοι οι μοναχοί καθώς και οι επισκέπτες τρώνε το ίδιο φαγητό σε κοινή τράπεζα. Παράλληλα, δεν διαθέτουν ατομική περιουσία και προσφέρουν την εργασία τους στην υπηρεσία της κοινής τους ζωής. Ολες οι Mονές ακολουθούν το ιουλιανό ημερολόγιο (παλαιό) και υπολογίζουν την έναρξη της ημέρας με τη Δύση του ηλίου, εκτός από τη Μονή Ιβήρων, όπου η ημέρα ξεκινά από την Ανατολή.

Το Αγιο Ορος χαρακτηρίζεται από ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς που το καθιστά αυτοδιοίκητο τμήμα του ελληνικού κράτους. Από τις 4 Απριλίου 1988, το Αγιον Ορος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Η απαράμιλλη ομορφιά της χερσονήσου του Αθω καθιστά το Αγιον Ορος μοναδικό. Η πρώτη εικόνα της αθωνικής χερσονήσου που αντικρύζει κανείς από ψηλά είναι εκείνη της γυμνής κορυφής του όρους καταμεσής του Αιγαίου, με τα μοναστήρια να στέκουν αγέρωχα και επιβλητικά, αψηφώντας το χρόνο. Η παρούσα έκδοση δημιουργήθηκε με σκοπό ο αναγνώστης να γνωρίσει άνωθεν το Αγιον Ορος. Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει επιλεγεί, παρουσιάζονται από ψηλά τα επιβλητικά μοναστήρια σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

Sports in

«Στην τελική ευθεία του Τισουντάλι στον ΠΑΟΚ» (pic)

Όπως υποστηρίζουν στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ και η Γάνδη είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για τον Ταρίκ Τισουντάλι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024