Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν θα στηρίξει την Τουρκία για τη Γενική Γραμματεία του IMO
Την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «θα αξιοποιήσουμε και εμείς», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει» την τουρκική υποψηφιότητα στον IMO.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) πολύ απλά διότι η Τουρκία δεν επιτρέπει στα πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τους λιμένες της» ανέφερε σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος).
«Ανταλλαγή υποστήριξης»
Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) και ερωτηθείς αν ήταν ενήμερος για αυτό, αλλά και κατά πόσο θα υπάρξει πρόβλημα στη συμμετοχή της Κύπρου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «ο ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας λειτουργεί στη βάση του Καταστατικού του Οργανισμού, όπως μεταδίδει το philenews.com.
»Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος, μάλιστα εκλέγεται σε πολύ ψηλή θέση από την ολομέλεια του Οργανισμού και δεν προκύπτει οποιοδήποτε θέμα σε ενδεχόμενη εκλογή τούρκου ΓΓ.
»Από κει και πέρα οι εκλογές είναι τον Ιούνιο, ακόμα υποβάλλονται υποψηφιότητες, την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων, έγινε μια ανταλλαγή υποστήριξης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιλαμβάνομαι συμφωνήθηκε όταν μετέβη ο κ. Δένδιας στην Τουρκία με αφορμή τους σεισμούς.
Θα το «αξιοποιήσουμε και εμείς»
»Η ενδεχόμενη ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών είναι κάτι το οποίο θα αξιοποιήσουμε και εμείς. Από κει και πέρα οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας πολύ απλά διότι η Τουρκία δεν επιτρέπει στα πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τους λιμένες της.
»Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα ήταν εφικτό από δικής μας πλευράς να υποστηρίξουμε μια τέτοια υποψηφιότητα».
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442