Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Top Channel Αλβανία: Επίθεση με καλάσνικοφ στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας - Ένας νεκρός

Top Channel Αλβανία: Επίθεση με καλάσνικοφ στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας – Ένας νεκρός

Θύμα της επίθεσης ήταν ο φύλακας, Παλ Κόλα, 60 ετών.

Νεκρός από σφαίρες καλάσνικοφ έπεσε ένας φρουρός ασφαλείας, του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλβανίας, του Top Channel, όταν δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που πυροβόλησαν προς το μέρος του.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τζιπ μάρκας Range Rover, με κλεμμένες πινακίδες, πέρασε έξω από το κτίριο που στεγάζεται το μέσο ενημέρωσης, και άνοιξε πυρά κατά των φρουρών.

Θύμα της επίθεσης ήταν ο φύλακας, Παλ Κόλα, 60 ετών.

Το σοβαρό αυτό γεγονός έχει καταδικαστεί από τα ανώτατα θεσμικά όργανα και τους πολιτικούς της χώρας μας, οι οποίοι ζητούν διευκρίνιση και ανάληψη ευθύνης των δραστών το συντομότερο δυνατό.

Πλήγμα στη Δημοκρατία

Με ανακοίνωση Τύπου, η Αρχή Οπτικοακουστικών Μέσων Ενημέρωσης (ΑΜΑ) καταδίκασε το εγκληματικό γεγονός, τονίζοντας ότι «το χτύπημα σε περιβάλλον ΜΜΕ αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και της σκέψης» .

Η ΑΜΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Παλ Κόλα, ενώ καλεί τα όργανα επιβολής του νόμου να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Με μεγάλη ανησυχία καταγγέλλει η Αρχή Οπτικοακουστικών Μέσων Ενημέρωσης το χτεσινοβραδινό γεγονός, όταν το κτίριο της τηλεόρασης του Top Channel έγινε αντικείμενο ένοπλης επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του υπάλληλος της ασφάλειας. Η επίθεση σε περιβάλλον μέσων ενημέρωσης είναι επίθεση στη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

Το ΑΜΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του από αυτή την απαράδεκτη επιθετικότητα και στέκεται δίπλα σε όλη την τηλεοπτική ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η ΑΜΑ ζητά από τα όργανα επιβολής του νόμου να προχωρήσουν γρήγορα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη» – αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΜΑ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024