Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σούπερ δίδυμο των Μάβερικς θα δει τα playoffs από την… τηλεόραση

Το σούπερ δίδυμο των Μάβερικς θα δει τα playoffs από την… τηλεόραση

Οι Μάβερικς είχαν την ιδέα να βάλουν πλάι στον Ντόνσιτς τον Ίρβινγκ. Αλλά τι το ήθελαν…

Εκείνο το βράδυ της Κυριακής, είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι αναλυτές του NBA έκαναν την ίδια σύνθετη σκέψη: Αν…

Σα να λέμε «αν οι Μάβερικς έκαναν καλά που απέκτησε στο φινάλε των ανταλλαγών τον Καϊρί Ίρβινγκ».

«Αν μπορεί ο χαρισματικός combo guard να χωρέσει στο ίδιο γήπεδο με τον Λούκα Ντόνσιτς»

«Αν θα φτάσουν όλες οι μπάλες του Ντάλας για τους δύο…»

«Αν θα αντέξουν τα αποδυτήρια τον παράξενο χαρακτήρα του Ίρβινγκ που εδώ και μερικά χρόνια συζητιέται για οτιδήποτε άλλο πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του»

Ήταν 5 Φλεβάρη. Είναι 27 Μάρτη και οι Μάβερικς που ήταν μια από τις ομάδες με σχεδόν βέβαια την παρουσία στα playoffs της Δύσης, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Χθες βράδυ έκαναν την τέταρτη σερί ήττα, την δεύτερη στη σειρά από τους αδιάφορους Χόρνετς του Μάικλ Τζόρνταν.

Το ρεκόρ τους είναι πλέον στο 36-39 και μόλις επτά ματς πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ψάχνουν πια ένα μικρό θαύμα: Όχι για μια εξασφαλισμένη θέση στα playoffs, αλλά για να προλάβουν έστω τα play-in.

Είναι ενδέκατοι στη Δύση, και στα play-in μπαίνει και το 10 της λίστας (οι Θάντερς έχουν 36-37).

Από την ημέρα που ο Ίρβινγκ πάτησε το πόδι του στο Ντάλας το ρεκόρ είναι 8-13. Ο ίδιος έχει παίξει στα 15 (27π-5,9 ασίστ- 5μ3 ριμπάουντ). Χθες έβαλε 18. Ο Ντόνσιτς σταμάτησε στους 40 με επτά τρίποντα. Το κακό όμως παραμόνευε…

Το Ντάλας γύρω από τον Σλοβένο έφτιαχνε καιρό τώρα με υπομονή ένα καλό γκρουπ. Προσπαθούσε να προσθέσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα έκαναν το πληθωρικό παιχνίδι του Ντόνσιτς να μεταφράζεται με όλους τους πιθανούς τρόπους. Ως τον Φλεβάρη ήταν το πιο αποτελεσματικό σύνολο pick en roll, είχε μια σχετικά καλή ευστοχία μακριά από το τρίποντο. Ήταν σε τροχιά που σου έδινε την εντύπωση ότι… προσεχώς καλύτερα

Η ανταλλαγή για τον Ίρβινγκ όμως μάλλον τα χάλασε όλα. Και κυρίως: Βάζει πια σε μπελάδες το ίδιο το μέλλον τους μακριά από τον επίλογο της φετινής κανονικής διάρκειας.

Ο Ίρβινγκ δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα παραμείνει στους Μάβερικς και μετά τη λήξη της σεζόν. Το πιθανότερο είναι να μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον ΛεΜπρον για τους Λέικερς, τον θέλουν και οι Κλίπερς.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πλέον μοιάζει ενοχλημένος και ο Ντόνσιτς από τη διαχείριση. Το Ντάλας έκανε τόσα βήματα πίσω εκείνο το βράδυ της Κυριακής που αν ο Ίρβινγκ αποχωρήσει τότε θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Στην ανταλλαγή χάθηκαν οι πολύτιμοι  Σπένσερ Ντίνγουιντι και  Ντόριαν Φίνι-Σμιθ αλλά και πολλά ντραφτ.

Είναι δύο-τρεις μέρες τώρα που κάποιοι γράφουν ανοιχτά ότι ο Σλοβένος θα ζητήσει με τη σειρά του να αποχωρήσει. Μάλιστα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα σενάρια για ομάδες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να αρπάξουν από το Ντάλας ίσως τον πιο ταλαντούχο παίκτη ολόκληρο του ΝΒΑ. Απαραίτητη υπενθύμιση: Ο Ντόνσιτς είναι μόλις 24!

Για να προλάβουν το τρένο του play-in tournament φέτος, χρειάζονται πιθανότατα 5 νίκες στα τελευταία 7. Τα ματς με τη Σάρλοτ ήταν τα πρώτα της τελευταίας περιοδείας στην Ανατολή. Έχουν στη σειρά να παίξουν σε Ιντιάνα, Μαϊάμι, Φιλαδέλφεια και Ατλάντα με όλους τους αντιπάλους να ψάχνουν νίκες για το δικό τους καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ακολουθούν τα ματς με Σακραμέντο, Σικάγο και Σαν Αντόνιο.

Όλα δείχνουν ότι ο πολύς Μαρκ Κιούμπαν, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του που πήρε πάνω του την ανταλλαγή του Φλεβάρη, απλά τα έκανε… μούσκεμα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024