Η Ομοσπονδία πήρε θέση, μετά τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής. Ωστόσο, κόμματα, πολίτες, φορείς εξακολουθούν να ζητούν απόσυρση της φανέλας με τον αγκυλωτό σταυρό.

Μετά τον σάλο αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα, φορείς και πολίτες για το μοτίβο στη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος που παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών η διοίκηση της ΕΠΟ και ο Τάκης Μπαλτάκος μιλούν για μοτίβο που σχεδίασε ιταλικός οίκος μετά από εντολή του χορηγού της Ομοσπονδίας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι επιλογή έγινε το 2021. Διασκεδάζοντας τους φόβους ότι η εμφάνιση αυτή θα αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς μιλά για έγκριση από την UEFA. Υποστηρίζει δε ότι η επιλογή αυτής της εμφάνισης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση των big-4 στην ΕΠΟ

Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ΕΠΟ λίγοι είδαν «Ελληνική Επανάσταση» στη φανέλα. Αντιθέτως πολλοί ήταν αυτοί που διέκριναν ξεκάθαρα τον αγκυλωτό σταυρό, οπότε ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος μάλλον απέτυχε στον στόχο που του ανέθεσε ο χορηγός της Ομοσπονδίας. Επίσης μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί και με την Ακροδεξιά να τρομάζει εκ νέου την Ευρώπη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την αντίδραση της UEFA και των φιλάθλων διεθνώς στη θέαση αυτής της φανέλας.

Η σωφροσύνη επιβάλλει απόσυρση αυτής της φανέλας ως παταγώδους αποτυχίας, με ή χωρίς πρόθεση.

Η απάντηση της ΕΠΟ

«Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής.

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr