Ο Δήμος Φυλής απευθύνεται στους οδηγούς που παρκάρουν τα οχήματα τους σε λωρίδες διάβασης τυφλών, ενημερώνοντας τους πως θα υπάρχουν κυρώσεις.

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι «Η παράβαση επιφέρει τις ανάλογες κυρώσεις και πρόστιμα» διανέμει αυτό το διάστημα στα αυτοκίνητα των οδηγών που σταθμεύουν παράνομα η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμος επισημαίνει πως το πρόβλημα που παρατηρείται είναι έντονο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Δήμου Φυλής που έχουν δημιουργηθεί λωρίδες για τη διευκόλυνση των συμπολιτών με προβλήματα όρασης.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Φυλής

Ο Δήμος Φυλής και η Δημοτική Αστυνομία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι οι οδηγοί πολίτες και ιδιαίτερα εκείνοι που τυχόν δεν γνωρίζουν, τη χρησιμότητα και την αξία των λωρίδων όδευσης και διέλευσης τυφλών.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Δημάρχου, Χρήστο Παππού: «Απευθύνουμε έκκληση στους συνδημότες μας να σεβαστούν το αυτονόητο δικαίωμα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης . Την ελεύθερη διέλευση που απολαμβάνουμε όλοι, εμείς, που έχουμε το προνόμιο, να μη μας τη στερεί η ζωή», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει η ανθρωπιά και θα τηρηθεί ο νόμος, του οποίου η παράβαση τιμωρείται με νομικές κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr