Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Είπα το αυτονόητο, δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος

Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Είπα το αυτονόητο, δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος

Οποιος λέει το αυτονόητα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του πρωθυπουργού «άγνωστου Χ», ανέφερε ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν τόσο η ΝΔ που έκανε λόγο για εξωφρενική και θεσμικά ασεβή πρόταση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σχολίασε: «να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Στο κάδρο μπήκε και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μίλησαν χθες στο MEGA, δεν αναιρείται κάτι τέτοιο ακόμα.

«Προς το παρόν, ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως με δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα συντηρεί την σχετική συζήτηση αν και διαμαρτύρεται ότι όποιος λέει το αυτονόητα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του πρωθυπουργού «άγνωστου Χ».

Η δήλωση Βενιζέλου:

«Η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα.

Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως «ενδιαφερόμενο»!»

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024