Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Είπα το αυτονόητο, δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος
Οποιος λέει το αυτονόητα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του πρωθυπουργού «άγνωστου Χ», ανέφερε ο Βαγγέλης Βενιζέλος
Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν τόσο η ΝΔ που έκανε λόγο για εξωφρενική και θεσμικά ασεβή πρόταση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σχολίασε: «να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του.
Στο κάδρο μπήκε και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μίλησαν χθες στο MEGA, δεν αναιρείται κάτι τέτοιο ακόμα.
«Προς το παρόν, ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πάντως με δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα συντηρεί την σχετική συζήτηση αν και διαμαρτύρεται ότι όποιος λέει το αυτονόητα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του πρωθυπουργού «άγνωστου Χ».
Η δήλωση Βενιζέλου:
«Η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα.
Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος.
Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως «ενδιαφερόμενο»!»
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442