Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό, ή μάλλον την εμμονή του για την Αρχαία Ρώμη και την ιστορία της. Εξ ου και μανία του να δίνει στα παιδιά του ονόματα ιστορικών προσώπων της εμβληματικής αυτοκρατορίας, που κυριάρχησε στον αρχαίο κόσμο.

Ο δισεκατομμυριούχους τοτ Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή τη γέννηση του τρίτου του παιδιού, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν ονόμασαν το τρίτο τους παιδία, Αυρηλία.

Ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου παιδιού τους, με μια ανάρτηση στο Instagram, αποκαλώντας την «μια μικρή ευλογία».

Το όνομα Αυρηλία παραπέμπει στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο και είναι το τρίτο όνομα Ρωμαίου αυτοκράτορα που δίνει στα παιδιά του ο Ζούκερμπεργκ.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Η πρώτη κόρη του 38χρονου μεγιστάνα ονομάζεται Μαξίμα, μια παραλλαγή του λατινικού ονόματος Μάξιμος.

Και η δεύτερη κόρη του ονομάζεται Αυγούστα, με προφανή αναφορά στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο Καίσαρα, τον οποίο ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις «πιο συναρπαστικές» μορφές της ιστορίας.

H αγάπη του Ζούκερμπεργκ στην Αρχαία Ρώμη

Ο θαυμασμός του ιδρυτή του Facebook για την Αρχαία Ρώμη και την ιστορία της ξεκίνησε πολύ πριν γίνει πατέρας, ωστόσο.

Σε συνέντευξή του στο New Yorker το 2018, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ρώμη ενώ μάθαινε λατινικά στο λύκειο.

Όπως έλεγε, η Αρχαία Ρώμη κατέκτησε μια ισόβια γοητεία για τον ίδιο, αρχικά λόγω της γλώσσας και στη συνέχεια λόγω της ιστορίας: «Μοιάζει πολύ με τον προγραμματισμό ή τα μαθηματικά και έτσι το εκτίμησα αυτό».

«Έχεις όλες αυτές τις καλές και κακές και περίπλοκες φιγούρες. Νομίζω ότι ο Αύγουστος είναι μία από τις πιο συναρπαστικές», είχε πει τότε. «Βασικά, μέσω μιας πραγματικά σκληρής προσέγγισης, καθιέρωσε 200 χρόνια παγκόσμιας ειρήνης», όπως είπε.

Μήνας του μέλιτος, πού αλλού; – Στη Ρώμη

Περιττό να σημειωθεί πως ο Ζούκερμπεργκ και η Τσαν, που παντρεύτηκαν το 2012, πέρασαν το μήνα του μέλιτος στη Ρώμη.

Ο Ζούκερμπεργκ, μάλιστα, αστειεύτηκε ότι ο πρώην αυτοκράτορας ήταν σταθερό μέρος του ταξιδιού τους.

«Η γυναίκα μου με κορόιδευε, λέγοντας ότι νόμιζε πως υπήρχαν τρία άτομα στο ταξίδι του μέλιτος: εγώ, εκείνη και ο Αύγουστος», είπε. «Όλες οι φωτογραφίες ήταν διαφορετικά γλυπτά του Αυγούστου».

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr