Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ  στη Συρία

Αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν σε αντίποινα για τον θάνατο Αμερικανού και τους τραυματισμούς άλλων έξι σε επίθεση με UAV «ιρανικής» κατασκευής

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία το βράδυ της Πέμπτης, βάζοντας στο στόχαστρο μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, που η Ουάσιγκτον κατηγόρησε πως ευθύνονταν για επίθεση με UAV με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αμερικανός συμβασιούχος και να τραυματιστούν ακόμη ένας συμβασιούχος και πέντε αμερικανοί στρατιωτικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το Πεντάγωνο.

Η επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε εναντίον βάσης δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κοντά στη Χασάκα (βορειοανατολικά), στις 13:38 (τοπική ώρα· στις 12:28 ώρα Ελλάδας) χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το κείμενο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το UAV ήταν ιρανικής προέλευσης, προστίθεται.

Αντίποινα

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σημαντικού συμμάχου της Δαμασκού στον πόλεμο στη Συρία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο κ. Όστιν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024