Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαλάει ο καιρός - Χιόνια στα 500 μέτρα και «κατακόρυφη» πτώση της θερμοκρασίας «βλέπει» ο Αρναούτογλου

Χαλάει ο καιρός – Χιόνια στα 500 μέτρα και «κατακόρυφη» πτώση της θερμοκρασίας «βλέπει» ο Αρναούτογλου

Αλλάζει ο σκηνικός από τις αρχές της εβδομάδας όπως επισημαίνει ο προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.

Ιδιαίτερα καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 24 βαθμούς, ωστόσο όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου από την Τρίτη, το σκηνικό θα αλλάξει και αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γνωστός προγνώστης στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να είναι ανοιξιάτικος και πάρα πολύ κάλος, με ανεβασμένες θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς στα νησιά αναμένεται να «τσιμπάει» λίγο, λόγω της θερμοκρασίας των νερών της θάλασσας.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου το Σάββατο 25 Μαρτίου εκτός από κάποιες ομίχλες πάρα πολύ μικρής διάρκειας, κυρίως λίγο πριν και μετά την ανατολή του ηλίου, οι οποίες θα σχηματιστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξει ηλιοφάνεια, με κάποιες αραιές συννεφιές στη βορειοδυτική κυρίως χώρα, οι οποίες κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών και πρώτων μεσημβρινών ωρών, θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά με αποτέλεσμα κάποια πρόσκαιρη συννεφιά σε αρκετές κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές μέχρι το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα.

Προς το βράδυ του Σαββάτου αυτές οι αραιές συννεφιές θα κινηθούν και λίγο πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά καλύπτοντας τον ουρανό, των περιοχών της ανατολικής Πελοποννήσου, της Στερεάς αλλά και της βόρειας πλευράς του Αιγαίου μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το βράδυ υπάρχει η πιθανότητα για διάσπαρτες βροχές στα ορεινά τμήματα των νομών Δράμας και Ξάνθης, αργά το βράδυ, με τη μορφή μπόρας, μικρής όμως διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τόπους θα φτάσει ακόμα και τους 23 βαθμούς. Περίπου 15 βαθμοί θα υπάρξουν μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ 20αρια θα υπάρξουν και στα βόρεια τμήματα του Έβρου.

Στα υπόλοιπα ορεινά, ημιορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-19 βαθμούς, στους 20 βαθμούς στα δυτικά και στους 17-19 βαθμούς στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην Αττική η 25η Μαρτίου θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και προς το μεσημεράκι θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αραιές συννεφιές που προς το απόγευμα – βράδυ θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει λιακάδα, με  αραιές συννεφιές κατά το μεσημέρι, οι οποίες δεν αποκλείεται να πυκνώσουν, πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς.

Ο καιρός από την Κυριακή

Την Κυριακή το πρωί υπάρχει η πιθανότητα για κάποιες μπόρες στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν, καθώς τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα. Η Κυριακή όμως θα ολοκληρωθεί με καλό καιρό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22-23 βαθμούς.

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας

Όμως από το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και στα βόρεια τμήματα του Ιουνίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα σύννεφα και μέχρι το μεσημέρι θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές μέτριας έντασης, με τάση να γίνουν λίγο πιο δυνατές.

Μετά το μεσημέρι, όμως, θα υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, όπως και στο Αιγαίο και από την κεντρική Μακεδονία και ανατολικότερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου προς το βράδυ, ενώ η Δυτική Ελλάδα θα έχει περισσότερα φαινόμενα και θα είναι πιο άστατος ο καιρός.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι πολλοί δυνατοί νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι ακόμα και στη στεριά και μάλιστα σε ορεινές περιοχές ίσως να είναι πιο ισχυροί από ότι στη θάλασσα. Μάλιστα από την ορεινή Πελοπόννησο μέχρι και την ορεινή Μακεδονία δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ριπές νοτιάδων στα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το μεσημέρι λόγω των νοτιάδων. Όμως από το απόγευμα θα εισβάλλει ένας κρύος, βόρειος βορειοδυτικός άνεμος κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στο βόρειο Ιόνιο. Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείονται κάποιες δυνατές μπόρες χιονιού, ακόμα ίσως και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα κυμανθεί στους 24-25 βαθμούς.

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Την Τρίτη η δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει άστατο καιρό τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι, με μπόρες, ίσως κάποιες καταιγίδες και κάποιες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά και στα πολύ ορεινά τμήματα. Στη νησιωτική ανατολική χώρα μέχρι και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος.

Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά θα υπάρξει μία γενίκευση των φαινομένων περισσότερες βροχές στα κεντρικά και στα νότια ηπειρωτικά, κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και μέχρι και στην κεντρική Μακεδονία από το ύψος της Χαλκιδικής και ανατολικότερα προς τη Θράκη.

Επίσης όπως αναφέρει ο Σάκης Αρανούτογλου, θα κρυώσει αρκετά ο καιρός και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και κοντά στα 500-600 μέτρα στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη το σύστημα θα κινηθεί προς την Κύπρο και ανατολικά και ίσως δώσει κάποια φαινόμενα στην Κρήτη και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, όπου όμως θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Την Τρίτη μάλιστα θα υπάρξει μία εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών.

Την Τετάρτη θα υπάρχει μεν κρύο, αλλά η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με μία ημέρα πριν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024