Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 47χρονο για το θάνατο 40χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 47χρονο για το θάνατο 40χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ένα έγκλημα που έγινε στο ΑΠΘ και παρέμεινε ανεξιχνίαστο για χρόνια αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 47χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 40χρονης τοξικομανούς, η οποία είχε βρεθεί αναίσθητη, χτυπημένη άγρια στο κεφάλι, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Αύγουστο του 2015.

Η γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα στο νοσοκομείο, χωρίς να ανακτήσει σε κανένα διάστημα της νοσηλείας της τις αισθήσεις της.

Το δακτυλικό αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας

Η υπόθεση παρέμενε επί σειρά ετών ανεξιχνίαστη, όμως ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας, που εντοπίστηκε στη σκηνή του εγκλήματος, κατέστησε κατηγορούμενο τον 47χρονο. Ο ίδιος φέρεται να ήταν άστεγος και όπως η παθούσα, έκανε χρήση ναρκωτικών. Μετά την πράξη του διέφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, και ακολούθως εγκαταστάθηκε στην Ιταλία. Κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, εκδόθηκε πέρσι στην Ελλάδα, οπότε απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε.

Αρχικά αρνείτο κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά κατά την προσωρινή του κράτηση ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά βιολογικό υλικό του ίδιου στα νύχια της παθούσας, με αποτέλεσμα να αλλάξει την υπερασπιστική του γραμμή.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη 40χρονη, αλλά όχι με σκοπό να τη σκοτώσει. Όπως ανέφερε, την ώρα που κοιμόταν αισθάνθηκε κάποιον να τον ψαχουλεύει, οπότε αντέδρασε, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε τη γυναίκα, απαντώντας στα χτυπήματα που δεχόταν από εκείνη.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία 4-3 και με τις ψήφους των ενόρκων, για ανθρωποκτονία με δόλο. Οι μειοψηφήσαντες δικαστές έκριναν ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και μετά την καταδίκη του, επέστρεψε στις φυλακές.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024