Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εμπρησμό στο εστιατόριο - Τι προβληματίζει τις Αρχές

Νέα Σμύρνη: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εμπρησμό στο εστιατόριο – Τι προβληματίζει τις Αρχές

Την υπόθεση του εμπρησμού γνωστού εστιατορίου της Νέας Σμύρνης, ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο τρόπος δράσης των εμπρηστών, τα υλικά που χρησιμοποίησαν και οι κινήσεις τους πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση στο γνωστό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά και την επιβεβαίωση της Πυροσβεστικής ότι εντός του καταστήματος που κάηκε ολοσχερώς εντοπίστηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.


Είχε προηγηθεί από την πρώτη στιγμή η μαρτυρία ενός εργαζόμενου στο εστιατόριο που εκείνη την ώρα ήταν εντός του καταστήματος και είδε 2-3 άτομα να σπάνε την τζαμαρία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να ξεσπά η μεγάλη φωτιά.

Τα ευρήματα εμπρησμού

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας, σαν αυτές που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα και τελευταία στα επεισόδια σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει τα έμπειρα στελέχη του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο εύφλεκτο υγρό με το οποίο περιέλουσαν μέρος του εσωτερικού του καταστήματος και στη συνέχεια πέταξαν την αναμμένη φωτοβολίδα προκαλώντας την αυτόματη ανάφλεξη της πυρκαγιάς και την άμεση επέκτασή της σε όλο τον χώρο του καταστήματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δράστες που κρύβονται πίσω από αυτή την εμπρηστική επίθεση προσανατολίζονται σε κυκλώματα της νύχτας που πουλάνε προστασία και στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες η περιοχή της Νέας Σμύρνης έχει αναδειχθεί σε περιοχή αντιπαράθεσης τέτοιων κυκλωμάτων.

Ωστόσο τα υλικά για τον εμπρησμό που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ο τρόπος που ενήργησαν δεν παραπέμπει απευθείας σε τέτοιου είδους κυκλώματα.

Για τον λόγο αυτό από την ΕΛΑΣ ανασύρονται αρχεία πρόσφατων εμπρησμών προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανόν ομοιότητες με άλλη επίθεση.

Η μαρτυρία

Κομβικό ρόλο στις έρευνες έχει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Πρόκειται για έναν 50χρονο αλλοδαπό που εργάζεται στην καθαριότητα του καταστήματος και είχε μείνει μέχρι εκείνη την ώρα, περίπου 4.30 τα ξημερώματα, στο εστιατόριο.

Ο ίδιος έχει δώσει μια πρώτη κατάθεση λέγοντας ότι είδε 2-3 άτομα να σπάνε την τζαμαρία και να πετάνε κάτι μέσα στο κατάστημα και αμέσως να ξεσπά η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Πάντως αξιωματικοί του τμήματος εκβιαστών που έκαναν αυτοψία στο εστιατόριο, διαπίστωσαν πως η φωτιά κατέστρεψε ακόμα και το καταγραφικό από τις κάμερες.

«Δεν είχαμε δεχθεί απειλές»

Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο «Cavaliere» ανήκει μεταξύ άλλων στο πρώην μοντέλο Μάρα Δαρμουσλή και στον σύζυγό της Βασίλη Τσατσάκη, ο οποίος είναι και ο σεφ του εστιατορίου και με τον οποίο έχουν αποκτήσει πριν έναν χρόνο ένα παιδί.

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News η Μαρία Δαρμουσλή είπε ότι «ο σύζυγός μου ο οποίος είναι ο σεφ και ο υπεύθυνος κουζίνας, είναι σε άμεση επαφή με τις Αρχές. Παρότι θηλάζω έτυχε να κοιμηθώ στις 04.10, δηλαδή λίγο πριν το συμβάν».

Το κατάστημα, όπως λέει η Μάρα Δαμουρσλή, είχε ανοίξει πριν από έναν χρόνο και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία της ιταλικής κουζίνας στην περιοχή.

«Το μαγαζί πήγαινε φανταστικά. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο» ανέφερε ενώ υποστήριξαν ότι δεν είχαν δεχθεί κάποιες απειλές.

Κινδύνευσαν ένοικοι

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024