Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γέμισαν φόλες τον Αλμυρό - Κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Γέμισαν φόλες τον Αλμυρό – Κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Στην περίπτωση που εντοπιστεί ο δράστης, είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για ζωοκτονία κατά συρροή.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι θάνατοι αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην περιοχή του Αλμυρού, στο Βόλο, ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Ήδη για το θέμα το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού έχει σχηματίσει δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews.gr,  στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, αναμένονται επιπλέον στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που δηλητηριάζουν τα ζώα, με φόλες.

Στην περίπτωση που εντοπιστεί ο δράστης, είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για ζωοκτονία κατά συρροή.

Ο Δήμος Αλμυρού έχει απασχολήσει στο παρελθόν κατ’ επανάληψη τόσο τις δικαστικές αρχές, όσο και τη δημοσιότητα αναφορικά με περιστατικά επιθέσεων ζώων σε βάρος πολιτών (μέχρι και σε παιδιά), ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει κληθεί να δώσει και εξηγήσεις στο πλαίσιο παρόμοιων προκαταρκτικών, καθώς υπάρχουν εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες.

«Έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα από φόλες»

Η κ. Μαρία που κατοικεί στον Αλμυρό Βόλου, μίλησε τις προηγούμενες ημέρες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», καθώς η ίδια «έχασε» το σκυλάκι της από φόλα.

«Η θηριωδία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό δεν έχει προηγούμενο με τις φόλες. Καθημερινά «χάνουμε» τα δικά μας ζώα όχι μόνο τα αδέσποτα. Βγαίνουμε βόλτα και τα σκυλιά μας τρώνε φόλες. Είμαστε δεκάδες κάτοικοι που το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν σώζεται κανένα ζωάκι. Με το φάρμακο που βάζουν αυτή την περίοδο δεν σώζεται κανένα ζώο. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα», είπε .

«Ισχύει και η πληροφορία για 78 ζώα και είναι πολλά περισσότερα, πάμε τα σκυλάκια μας βόλτα και δε τα γυρίζουμε πίσω. Φόλες πάντα υπήρχαν σε όλες τις περιοχές, το πρόβλημα εντείνεται προεκλογικά. Μετά τις τελευταίες καταγγελίες για επιθέσεις έχει γεμίσει ο τόπος φόλες», συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

«Ο Αλμυρός είναι πολύ μικρή περιοχή σε σχέση με το μέγεθος των θανάτων των ζώων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024