Η Deutsche Bank επεκτείνει τις απώλειες της Πέμπτης αφού τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης ωθήθηκαν υψηλότερα.

Με σημαντικές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές κάνουν απολογισμό μιας εβδομάδας αυξήσεων των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και των τελευταίων ειδήσεων από τον τραπεζικό τομέα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,5%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 4,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,83% στις 7.362 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,96% στις 14.912 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,99% στις 6.997 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητσοτάκης: Προστατευμένες  οι καταθέσεις - Ισχυρές οι τράπεζες μας

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Bank σημειώνει πτώση 12%, επεκτείνοντας την πτώση της κατά 3,2% την Πέμπτη, αφού τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης, μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων, ωθήθηκαν υψηλότερα. Ειδικότερα, τα CDS – μια μορφή ασφάλισης των ομολογιούχων μιας εταιρείας έναντι της χρεοκοπίας της – εκτινάχθηκαν στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η μηνιαία έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK έδειξε ότι τα βρετανικά νοικοκυριά έγιναν πιο αισιόδοξα τον Φεβρουάριο, με βελτιώσεις σε πέντε μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση, την ικανότητα χρηματοδότησης σημαντικών αγορών και την ευρύτερη οικονομική εικόνα.

“Η συνολική βαθμολογία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εξακολουθεί να είναι σοβαρά πεσμένη και η διάθεση καθώς και η οικονομία παραμένουν πολύ μακριά από τα επίπεδα πριν από τα lockdown, αλλά λίγη καταναλωτική ανθεκτικότητα μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αμβλύνουμε οποιαδήποτε ύφεση το 2023”, δήλωσε στην ανακοίνωση ο Joe Staton, διευθυντής στρατηγικής πελατών της GfK.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο. Τα στοιχεία ήταν πάνω από τις προσδοκίες συναίνεσης για 0,2% και ξεπέρασε την άνοδο 0,9% του Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά, οι λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου ήταν μειωμένες κατά 3,5% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία για τους τρεις μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν επίσης μειωμένα κατά 0,3% σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr