Πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα AT1 της γερμανικής τράπεζας

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Deutsche Bank, στον οποίο παρατηρούνται μαζικές πωλήσεις μετά το έντονο άλμα που εμφάνισε χτες το κόστος ασφάλισης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έναντι χρεοκοπίας (CDS). Η Deutsche Bank βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο ενός ακόμη sell-off χρηματοοικονομικών μετοχών, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έκαναν «βουτιά» 13% το πρωί της Παρασκευής, μετά το άλμα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης το κόστος ασφάλισής της έναντι χρεοκοπίας (CDS). Το κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας εκτινάχθηκε στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης, από 142 μονάδες βάσης που ήταν την προηγούμενη ημέρα. Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχουν χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μίνι ευρωπαϊκό sell off χτυπά τις ευρωαγορές - Στο στόχαστρο η Deutsche Bank

Η κατάρρευση των τραπεζών

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το περασμένο Σαββατοκύριακο έχoυν προβληματίσει τους επενδυτές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευρύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε μια εποχή υψηλού πληθωρισμού και ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

Οι ελβετικές και οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και οι κεντρικές τράπεζες ήλπιζαν ότι η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα ηρεμούσε τις αγορές, αλλά οι επενδυτές δεν πείθονται ότι η συμφωνία θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει το άγχος στον τραπεζικό τομέα, σημειώνει το CNBC.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα AT1 της γερμανικής τράπεζας. Τα ομόλογα AT1  βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα καθώς οι κάτοχοί τους της Credit Suisse ήταν οι μεγάλοι χαμένοι στη συμφωνία εξαγοράς που θα προκαλέσει την πλήρη απομείωση των ομολόγων υψηλού κινδύνου, Additional Tier 1 (ΑΤ1).

Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό είναι ότι οι τριγμοί στην Deutsche συμπαρασύρουν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες και οδηγούν τον τραπεζικό κλάδο SX7P του πανευρωπαϊκού Stoxx σε ισχυρές απώλειες.

Πηγή: OT.GR

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr