Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελβετικό ποδόσφαιρο εγκλωβισμένο στα «χαλάσματα» της Credit Suisse

Το ελβετικό ποδόσφαιρο εγκλωβισμένο στα «χαλάσματα» της Credit Suisse

Η χορηγία της Credit Suisse

«Θαυμάζουμε την τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά, την προσήλωση, την ορμή και το ανταγωνιστικό πνεύμα – μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών – που απαιτούνται για να είναι κάποιος αθλητής κορυφαίος στο άθλημα του. Ως εκ τούτου, είμαστε υπερήφανοι που χορηγούμε πολλά μεγάλα αθλητικά γεγονότα μέσα και γύρω από την Ελβετία διεθνούς ενδιαφέροντος».

Το κείμενο συνεχίζει να είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Credit Suisse σαν κειμήλιο μιας άλλης εποχής. Η κάθοδος της διάσημης ελβετικής τράπεζας στην κόλαση πιθανόν να συμπαρασύρει και τη γενναιόδωρη πολιτική της προς τον αθλητισμό.

Προς το παρόν παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της, όπως διαβεβαιώνει κορυφαίο της στέλεχος.

Η Credit Suisse γιορτάζει φέτος -τρόπος του λέγειν- τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων ως βασική χορηγός της ελβετικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ενώ στηρίζει τις εθνικές ομάδες της χώρας σε όλες τις ηλικίες, γυναικείες και ανδρικές. Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 με την ελβετική τράπεζα να καταβάλει ετησίως πέντε εκατ. φράγκα (αντιστοιχεί το ίδιο ποσό σε ευρώ). Η ομοσπονδία έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά το 2024.

Συμφωνία τεσσάρων ετών

Από τη σεζόν 2021/22 η πρώτη κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος φέρει τη χορηγική ονομασία «Credit Suisse Super League». Η συμφωνία είναι τετραετής έναντι οκτώ εκατ. φράγκων ετησίως, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα τηρηθούν οι όροι της.

Η Credit Suisse είναι επίσης χορηγός στην προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών, του 2025. Η απόφαση θα ληφθεί στις 4 Απριλίου.

Στο τένις είναι παγκόσμιος χορηγός του Laver Cup, ενώ υποστηρίζει οικονομικά τον αγώνα κλασσικών αυτοκινήτων που διεξάγεται ανά διετία στο Μονακό, δύο εβδομάδες πριν τη φόρμουλα 1. Το λογότυπό της είναι επίσης τοποθετημένο σε ιππικούς αγώνες που φιλοξενούνται σε ελβετικό έδαφος, αλλά και στο τουρνουά γκολφ Omega European Masters, από το 1984. Οι πιο διάσημοι πρεσβευτές της είναι φυσικά ο Ρότζερ Φέντερερ και ο ισπανός πρωταθλητής του γκολφ Σέρχιο Γκαρθία.

Η UBS που εξαγόρασε την Credit Suisse είναι επίσης δραστήρια στον αθλητισμό, έχοντας όμως επικεντρωθεί στη φόρμουλα 1, το στίβο και στο χόκεϊ σε πάγο. Ο κόσμος του αθλητισμού αγωνιά για την «επόμενη μέρα» αφού οι πιθανότητες η UBS να διατηρήσει όλες τις χορηγίες είναι ελάχιστες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024