Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση Ρέαμπτσιουκ: Πως ο Ραμόν και ο Κανός έφεραν… πίσω τον Μολδαβό

Επιχείρηση Ρέαμπτσιουκ: Πως ο Ραμόν και ο Κανός έφεραν… πίσω τον Μολδαβό

...Ή πως ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έγινε εαρινή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. Ακριβώς στην κατάλληλη στιγμή

Πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας αλλά σίγουρα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στους υπολογισμούς του Μίτσελ και του ερυθρόλευκου τεχνικού τιμ σε αυτό το εθνικό break. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν ενσωματώθηκε στην εθνική ομάδα της Μολδαβίας. Έμεινε στον Ρέντη για να ξεμπερδέψει μια και καλή με ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και προφανώς για να μπορεί να είναι απολύτως έτοιμος για την επιστροφή στην δράση των playoffs.

Μια χαρά εξέλιξη για την ομάδα του που αυτές τις ημέρες είδε μπόλικους από τους «βασικούς» της (Πασχαλάκης, Φορτούνης, Σαμασέκου, Χάμες, Χουάνγκ, Μπακαμπού κλπ) να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για το εθνόσημο.  Κυρίως όμως μια χαρά για τον ίδιο τον Ρέαμπτσιουκ που δίχως θόρυβο -και αριθμούς εύκολους στην… ανάγνωση- αποτελεί έναν απο τους πιο κύριους εκφραστές των «εσωτερικών μεταγραφών» του Φλεβάρη και του Μάρτη. Εκείνος, ο Μπα, ο Φορτούνης, ο Σαμασέκου, ο Κανός: Ποδοσφαιριστές που ένα μήνα πριν ήταν εκτός εντεκάδας και έναν μήνα μετά μοιάζουν πολύτιμοι για τη συνέχεια των playoffs.

Μόνο με Ρέαμπτσιουκ

Υπήρξε γρίφος και μάλιστα δύσκολος το rotation του αριστερού άκρου της άμυνας μέσα στη σεζόν. Υπήρξαν όμως και άλλοι μεγαλύτεροι, άρα δεν δόθηκε τόσο μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ενώ μέχρι τα μισά του δρόμου είχε ακόμη τον Μαρσέλο, τον Ντορόν Λάιντνερ αλλά και τον Λεονάρντο Κούτρη επί της ουσίας έβγαλε όλο το πρόγραμμα Ελλάδα-Ευρώπη ως τα μέσα Νοέμβρη με τον Ρέαμπτσιουκ και τη… μοναξιά του. Έντεκα στα δώδεκα ευρωπαϊκά ματς, έντεκα στα δεκατρία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα. Και κάποια στιγμή μοναδικός αντικαταστάτης του ο δεξιοπόδαρος winger Μάριος Βρουσάι.

Δεν θα είχε… ανάγκη ο Ρέαμπτσιουκ αν αυτό συνέβαινε για λίγους μήνες. Επί της ουσίας όμως με rotation τη μοναξιά του, ξεκίνησε να το πηγαίνει από τον Γενάρη του 2021 όταν και προσγειώθηκε στα μέρη μας. Μέσα σε μια διετία πρόλαβε να γίνει ο πιο γρήγορος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε στις 100 συμμετοχές (αισίως έχει σκαρφαλώσει στις 111) σε όλες τις διοργανώσεις! Και αυτό ήταν δεδομένα πως κάποια στιγμή θα του κόστιζε…

Απαραίτητη σημείωση: Ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν σταθερά εκείνος, οι wingers παρτενέρ του πλάι στον ασβέστη ήταν και φέτος αμέτρητοι. Διότι μέσα στην σεζόν «χάθηκε» και η σιγουριά της συνεργασίας με τον Γιώργο Μασούρα. Από τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, ως τον Κώστα Φορτούνη παρέλασαν στην ίδια πτέρυγα έξι-επτά διαφορετικοί.

Επέμενε ο Μίτσελ στην χειμερινή διακοπή, κουβεντιάζοντας με την διοίκηση ότι θα πρέπει να λυθεί η υπόθεση της αριστερής πλευράς. Πρώτα με τον Μαρσέλο που όπως ο ίδιος εκτιμούσε δεν μπορούσε να προσφέρει τα αναμενόμενα σαν βασικός και δεν του ταίριαζε η αναμονή του αναπληρωματικού. Με παίκτες σαν τον Κούτρη και τον Λάιντνερ που δεν υπολόγιζε. Και κυρίως με τον τρόπο που δεν θα συνέχιζε ο Ρέαμπτσιουκ αυτή την ελεύθερη πτώση στην απόδοση του.

Κουβέντες που έπιασαν τόπο με δύσκολες αποφάσεις αποχωρισμού, αλλά κυρίως με μια άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη. Κάποιον που δεν θα έρχονταν να γίνει βασικός αύριο το πρωί αλλά όμως που θα μπορούσε άμεσα να βοηθήσει σε επίπεδο Super League. Αν προσθέσει κανείς και την προσδοκία που σχηματίζεται για την επόμενη σεζόν, όταν πλέον θα έχει προσαρμοσθεί, θα ακολουθήσει την προετοιμασία κλπ; Ο Ραμόν Ράμος Λίμα κλήρωσε σαν… λαχείο.

Το «λαχείο» Ραμόν

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος από τα τέλη Γενάρη πρόλαβε ήδη και πήρε «πάνω» του επτά παιχνίδια, όταν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο με Ελλάδα και Ευρώπη ο Ρέαμπτσιουκ πήρε ανάσα σε τρία! Ο Μολδαβός έμεινε «έξω» από τα ματς με τον Παναιτωλικό (6-1), τη Λαμία (3-0), τον Λεβαδειακό (6-0). Ουσιαστικά από τις 5 Φλεβάρη και πέρα έπαιξε μόνο στα ντέρμπι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και τα δύο με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο) καθώς και στην πρεμιέρα των playoffs. Από τον ΠΑΟΚ ως τον Παναθηναϊκό όμως του δόθηκε ένα ολόκληρο 20ημερο που αποδείχθηκε ευεργετικό.

Την ίδια στιγμή ο Σέρζι Κανός ήρθε να λύσει και το θέμα του παρτενέρ του. Μαζί με τον Παναθηναϊκό, μαζί στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί την Κυριακή στον Βόλο. Ένας winger που πολλοί βλέπουν ως εδώ τα γκολ και τη συμμετοχή του στο επιθετικό τρίτο και μάλλον αδικούν την τακτική συμπεριφορά του στην πτέρυγα. Στον τρόπο που συμμετέχει στο παιχνίδι πίσω από την μπάλα. Στον τρόπο που κυνηγάει τα αντίπαλα μπακ. Στον τρόπο που δουλεύει και στις δύο φάσεις του transition. Δουλειές που δίνουν στον Ρέαμπτσιουκ το δικαίωμα να «βγει» από την άμυνα με μεγαλύτερες δυνάμεις. Αλλά και να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του Ισπανού να συγκλίνει και να πατά περιοχή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024