Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώθηκε απολύτως ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Αναδίπλωση -παραδοχή ενοχής (;) - της ΕΠΟ για τους διαιτητές

Επιβεβαιώθηκε απολύτως ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Αναδίπλωση -παραδοχή ενοχής (;) – της ΕΠΟ για τους διαιτητές

Τι ανακοίνωσε η ΕΠΟ για τους διαιτητές των playoffs.

Ανακυβίστηση από την ΕΠΟ και μάλιστα με κάθε επισημότητα. Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία παίρνει πίσω όσα (έστω… ελλιπή και ασαφή) ανακοίνωσε χθες το απόγευμα για τη συμβολή της Super League στην προσπάθεια να σφυρίξουν elite διαιτητές στη συνέχεια των playoffs.

Τι αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωση;

«Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα».

Τι ανακοίνωσε χθες το απόγευμα μετά τη συνάντηση του Τάκη Μπαλτάκου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι διεξήχθη συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον Πρόεδρο της Super League1 και Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την έλευση ξένων διαιτητών στους χθεσινούς αγώνες και ενόψει των υπολοίπων εννέα αγωνιστικών των play off.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να συνδράμει η SL1, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, ούτως ώστε να επιτευχθεί η έλευση elite διαιτητών ή διαιτητών Α’ κατηγορίας από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπάντησε ότι η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Για το θέμα αυτό, αυτονόητα επίσης, λόγω της συλλογικότητας ως προς τη λήψη αποφάσεων της ΕΠΟ θα συγκληθεί και θα συζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να ληφθεί σχετική απόφαση, θετική ή αρνητική. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 27/3 στην συνάντηση του κ. Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».

Βασικά, τα συμπεράσματα δικά σας. Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό. Μια απορία; Χθες οι κανονισμοί ήταν διαφορετικοί; Ή χθες δεν τους γνώριζε ο Τάκης Μπαλτάκος όσο συνομιλούσε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Επίσης συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακόμη και στα κρυφά; Έγινε έστω η συνάντηση του Στιβ Μπένετ με τους εκπροσώπους των έξι ομάδων που ειναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα; Θα μπορούσε να μας απαντήσει κάποιος από την Ομοσπονδία ή τελικά η συλλογικότητα στις αποφάσεις είναι από άλλο επεισόδιο;

Φυσικά η ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης χθες το απόγευμα, μετά τη συνάντηση (και την πρώτη κωλοτούμπα της ΕΠΟ καθώς άλλα συμφωνήθηκαν στο ραντεβού και άλλα ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία) είχε προϊδεάσει τους πάντες. Σε τέτοιο βαθμό που η σημερινή εξέλιξη μοιάζει προβλέψιμη.

Τι είπε χθες ο πρόεδρος της Super League; Όσα δεν τολμά άλλος κανείς. Για το παρασκήνιο που… οδηγεί το προσκήνιο.

«Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μας δήλωσε ότι απειλείται από τον κύριο Μελισσανίδη η ασφάλεια μελών της οικογένειας του και γι αυτό τον λόγο έχει ζητήσει ήδη αστυνομική προστασία» αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης.

Παράλληλα τονίζει πως η ΕΠΟ μαστίζεται από την ύπαρξη συμμοριών και παιχνιδιών σκιών. Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζει επιτέλους ο φίλαθλος κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Σε ένα προγραμματισμένο από την Παρασκευή που μας πέρασε ραντεβού, στα γραφεία της ΕΠΟ, σε συνέχεια μιας (δυστυχώς για το ποδόσφαιρο μας) προφητικής ανακοίνωσης, τόνισα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι ο κ. Μπένετ και ο κ. Μάνταλος πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, αφού έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Είδαμε τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και τι συνέβη στις προηγούμενες αγωνιστικές με όλες σχεδόν τις ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις κατά του κ. Μπένετ! Στην 1η κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και προχώρησαν σε ορισμούς που τίναξαν δύο παιχνίδια στον αέρα.

Ταυτόχρονα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι η Super League προτίθεται να βοηθήσει, ως ένας σοβαρός οργανισμός με προσβάσεις και με δεδομένη εκτίμηση σε UEFA και μεγάλες Ομοσπονδίες και όχι σαν τους άχρηστους Μπένετ και λοιπούς της ΕΠΟ, ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές από το πάνω ράφι, για να μην τιναχτεί στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο στην συνέχεια των πλέι οφ.

Οι ορισμοί φυσικά και πάντα με την καθοδήγηση των UEFA/FIFA θα γίνονται από την ΕΠΟ και όχι από την Super League, ούτε τέθηκε κάποιο τέτοιο ζήτημα στην κουβέντα μας.

Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και ο κύριος Κώστας Καραπαπάς και ο κύριος Λεωνίδας Θωμαΐδης (μέλος της ΕΕ και εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην SL2) συνεπώς υπάρχουν μάρτυρες των όσων διημείφθησαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου είπε ότι συμφωνεί απολύτως με τη θέση αυτή και να ανακοινώσουμε από κοινού ότι ΕΠΟ και Super League θα συνεργαστούν για την έλευση ελίτ διαιτητών.

Επίσης μου τόνισε ότι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να βρει και να φέρει καλούς διαιτητές. Αμέσως μετά την συνάντηση και μετά από πιέσεις (που ίσως ήταν ασφυκτικές), η ΕΠΟ έβγαλε μια ανακοίνωση με διαφορετικό περιεχόμενο και αναφορές σε θέματα που δεν συζητήθηκαν.

Σε ένα βαθμό κατανοώ τον κ. Μπαλτάκο, αφού όπως μας δήλωσε απειλήθηκε από τον Δ. Μελισσανίδη ότι θα φορέσει «μαύρη γραβάτα», ότι δηλαδή θα θρηνήσει μέλη της οικογενείας του (!) και μάλιστα ζήτησε ήδη αστυνομική προστασία για την οικογένειά του!

Αυτή είναι η Ελλάδα, εδώ βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ. Αυτό θέλετε κύριοι; Έτσι θέλετε να συνεχίσουμε;

Κάποιοι, δυστυχώς, θέλουν Νταμπάνοβιτς, Ιρακινούς, Αφγανούς, Αλβανούς διαιτητές και βαρίστες από το κάτω ράφι οι οποίοι θα κάνουν εγκλήματα στους αγωνιστικούς χώρους! Διαιτητές και βαρίστες πιόνια, τους οποίους θα παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο ο κάθε Σιδηρόπουλος, που όλοι γνωρίζουν, μαζί με τον κάθε Διακοφώτη (πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου), άτομα τα οποία όλη την ημέρα ασχολούνται με διαιτητές, με εκλογές σε ενώσεις, με παιχνίδια σε Β και Γ Εθνική και με το παραποδόσφαιρο.

Από εδώ και στο εξής αν θέλετε να τελειώσει καθαρά και σωστά το πρωτάθλημα (το οποίο έχει ήδη αλλοιωθεί) πρέπει να τηρηθεί ό,τι συμφωνήθηκε ήδη από τις ομάδες της Super League.

Ελίτ διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι και τοπ διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε όλα τα πλέι οφ. Δεν χωράει καμμιά έκπτωση και καμμιά δικαιολογία. Και από την στιγμή που είναι ομόφωνη απόφαση της Super League δεν χρειάζομαι και εξουσιοδότηση από κανέναν για να ενεργήσω ώστε να γίνει πράξη η απόφαση των ομάδων και όχι να μείνει κενό γράμμα στα πρακτικά της Λίγκας.

Τέλος, όσοι θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου χρειαζόμαστε την UEFA η οποία πρέπει να μας βοηθήσει και να βάλει μια τάξη στο συνονθύλευμα που λέγεται ΕΠΟ και μαστίζεται από την ύπαρξη συμμοριών, παιχνίδια σκιών και από μια δυαρχία ανέκδοτο (Μπαλτάκου-Φιλιππούση) που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και διάλυση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. Μια τελευταία ερώτηση όμως. Είναι φόβος ή…

Να θυμίσουμε ότι χθες με επίσημες ανακοινώσεις τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη συνδρομή της Super League για να έρθουν ελίτ διαιτητές στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ, που θα κρίνουν την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024