Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Σε συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο Παρίσι - «Στο πλευρό σας η εργατική τάξη της Ελλάδας»

Κουτσούμπας: Σε συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο Παρίσι – «Στο πλευρό σας η εργατική τάξη της Ελλάδας»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στη Γαλλία ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της χώρας που έχουν ξεσηκωθεί για το συνταξιοδοτικό.

Σε συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο Παρίσι βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απεργούς σιδηροδρομικούς.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στη Γαλλία έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στις ανατροπές στο συνταξιοδοτικό.

Δείτε βίντεο

«Είμαστε μαζί σας στον αγώνα που δίνετε»

Ο κ. Κουτσούμπας, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί, η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, που κάνουν το γύρο του κόσμου, η πολύμορφη και μαχητική δράση σας εδώ και μήνες, δείχνει για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο και να φέρει στο προσκήνιο τους πραγματικούς δημιουργούς του πλούτου.

Η πάλη σας ανάγκασε την κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο του εχθρικού αστικού κράτους. Νομοθετούν κόντρα στη θέληση του λαού, αξιοποιώντας τα νομικά και συνταγματικά όπλα της εξουσίας του κεφαλαίου. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Αποδεικνύουν ότι η «δημοκρατία» τους σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς και υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τα κέρδη τους».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024