Ξεκινά η κατασκευή του νέου, σύγχρονου πάρκου 60.000 τ.μ., στο Πανόραμα Παλλήνης που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά πάρκα της χώρας.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, και ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα, σύγχρονα, δημοτικά πάρκα στην Αττική, έκτασης 60.000 τ.μ.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αναδάσωσης και προστασίας του Πεντελικού Όρους καθώς η έκταση είχε υποστεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, το βίαιο πέρασμα της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικογενειακός αθλητισμός στο Δήμο Παλλήνης

Προβλέπεται η φύτευση πάνω από 1.000 νέων δέντρων και θάμνων ενώ το Άλσος θα είναι πλήρως οργανωμένο με ειδικές διαδρομές και εγκαταστάσεις περιπάτου, αναψυχής και άθλησης.

Το Άλσος θα προστατεύεται από πλήρες δίκτυο αυτόματης πυρόσβεσης και ειδική αντιπυρική ζώνη.

Το έργο,  μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και κατασκευάζεται από τον Δήμο Παλλήνης.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης.

Αποτελεί μια από τις τρεις (3) εμβληματικές αναπλάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, που μελέτησε και προωθεί ο Δήμος Παλλήνης. Οι άλλες δυο αφορούν:

Α) στο Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40.000 τ.μ. που θα αποτελεί μια πράσινη λεωφόρο, αναψυχής και δραστηριοτήτων, μήκους άνω του 1,6 χλμ. στην καρδιά του Γέρακα. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάθεσης του και σύντομα υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής.

Β) στη «διπλή ανάπλαση» του κέντρου της Παλλήνης και του κέντρου της Κάντζας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του. Αναμένεται η έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ξεκινήσει, αμέσως, η δημοπράτηση του έργου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr