Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άδειασε το ΟΑΚΑ, τελευταίος ο Παναθηναϊκός σε εισιτήρια

Άδειασε το ΟΑΚΑ, τελευταίος ο Παναθηναϊκός σε εισιτήρια

Σε κάθετη πτώση η πληρότητα της «πράσινης» έδρας στην Ευρωλίγκα – Σε κρίση και η Ρεάλ!

Η φετινή (κάκιστη) πορεία στην Ευρωλίγκα έχει επηρεάσει αρνητικά τον Παναθηναϊκό και στον τομέα των εισιτηρίων της Ευρωλίγκας. Λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου οι «πράσινοι» έχουν το χειρότερο συντελεστή πληρότητας ανάμεσα στα 18 γήπεδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ. Με μέσο όρο εισιτηρίων 6.703 στο ΟΑΚΑ η πληρότητα αγγίζει μόλις το 36,6%.
Τεράστιο το σπίτι του Παναθηναϊκού, αλλά σπάνια δεν γέμιζε άλλες εποχές με20.000 κόσμο. Η πτωτική πορεία και ο πρόωρος αποκλεισμός από τα πλεϊ οφ μείωσε κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η προσέλευση έχει μειωθεί δραματικά και η πληρότητα απέχει σχεδόν 20% από την προτελευταία Μπασκόνια και την «Μπουέσα Αρένα». Αντίθετα το ΣΕΦ είναι σχεδόν γεμάτο σε κάθε ματς του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ισπανών το φαληρικό κλειστό έχει πληρότητα 86,7% κάθε φορά που παίζει εκεί ευρωπαϊκό αγώνα η ομάδα του Πειραιά. Στην σχετική κατάταξη το ΣΕΦ έρχεται έβδομο. Στην κορυφή είναι το «Γιαντ Ελιάου»  (παραδοσιακή ονομασία της έδρας της Μακάμπι) και η «Ζαλγκίριο Αρένα» της Ζάλγκιρις (εκεί θα διεξαχθεί το φετινό φαϊναλ φορ) με 96,6% και 96,5% πληρότητα. Αρνητική εντύπωση προκαλεί και η κάθετη πτώση για τη Ρεάλ.

Το «WiZink» εμφανίζει πληρότητα στο 57,4%, που είναι το τρίτο χειρότερο ποσοστό ως τώρα. Όλα αυτά για μια Ρεάλ που παίζει για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο.

Κοροναϊός και κανονικότητα

Τι φταίει; Κατά τα ισπανικά ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που δυσκολεύονται να επιστρέψουν σε πληρότητα που εμφάνιζαν πριν από την πανδημία του κοροναϊού και η Ρεάλ είναι μία από αυτές.

Ο κόσμος και ο αθλητισμός έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά οι φίλοι της «Βασίλισσας» όχι. Η έλλειψη κοινού είναι εμφανής και επηρεάζει και τα ταμεία της Ρεάλ, καθώς αποτελεί πηγή ρευστότητας για ένα τμήμα που είναι ελλειμματικό κάθε χρόνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Μάρκα».

Οι οπαδοί της ισπανικής ομάδας καταγγέλλουν ότι η τιμή των εισιτηρίων διαρκείας και των εισιτηρίων για τους αγώνες αυξάνεται προοδευτικά, η Ρεάλ παίζει πια πολλούς αγώνες εκ των οποίων οι πιο πολλοί δεν είναι εναντίον των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων (π.χ.Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Εφές). Η Ρεάλ έχει καλή ομάδα.

Πάντα είχε και πάντα δίνει λεφτά και διεκδικεί τίτλους. Φαίνεται πως επήλθε κορεσμός. Το ποδόσφαιρο «κλέβει» τον κόσμο. Τα νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν προφανώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών όπως η Ευρωλίγκα. Όταν έλθουν τα πλεϊ οφ η ιστορία θα αλλάξει, αλλά για έξι μήνες η κανονική περίοδος ελάχιστα συγκινεί τους Ισπανούς.

Έτσι λένε πως νιώθουν στη Μαδρίτη. Εκεί μπορεί η «Βασίλισσα» να μετρά 10 Eυρωλίγκες, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ όπου η Ρεάλ μετρά 14 είναι must.

H εικόνα των εισιτηρίων

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024