Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MINI Clubman Final Edition: Τελευταία ευκαιρία

MINI Clubman Final Edition: Τελευταία ευκαιρία

Η βρετανογενής φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική έκδοση για το Clubman με επιρροές από το παρελθόν η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα, αποτελώντας την τελευταία ευκαιρία απόκτησης της πλέον ιδιάζουσας εκδοχής αμαξώματος των ΜΙΝΙ

Με την ονομασία «Final Edition» να μην αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για τον αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα της νέας έκδοσης του Clubman, η ΜΙΝΙ σηματοδοτεί το τέλος της διαδρομής μιας από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκδόσεις αμαξώματος, προικίζοντάς την με μια σειρά από ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και την αύρα της μελλοντικής συλλεκτικής αξίας.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η Final Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.969 αντίτυπα, αριθμός που μνημονεύει τις απαρχές του Clubman το οποίο η ΜΙΝΙ αρέσκεται να αποκαλεί shooting brake.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητές της, η νέα έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών αποχρώσεων για το αμάξωμα με τις ευφάνταστες ονομασίες, Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver.

Τα παραπάνω χρώματα συνδυάζονται με λεπτομέρειες στην απόχρωση του χαλκού στη γρίλια και αντίστοιχα αυτοκόλλητα στα πλευρικά τμήματα και στη διπλή πόρτα του πορτ μπαγκάζ. Στο ίδιο φινίρισμα υπακούν και οι τροχοί των 18 ιντσών ενώ, φυσικά από την εξίσωση δεν λείπουν τα διακριτικά της έκδοσης στο πίσω τμήμα και η αρίθμηση του κάθε αντιτύπου στην τρίτη κολώνα, εν είδει υπενθύμισης της σπανιότητας της.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης τα αντίστοιχα διακριτικά και επενδύεται με δέρμα Nappa. Διαθέτει σπορ καθίσματα, ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στους αναβατήρες, τα πατάκια καθώς και ένα διαφορετικό πιο σκούρο φινίρισμα με διχρωμία στο ταμπλό και επιφάνειες που παραπέμπουν στο μοτίβο του ανθρακονήματος αν και στο χρώμα του χαλκού.

Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνονται ως standard τα θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι καθρέφτες, πανοραμική ηλιοροφή, ηχοσύστημα Harman Kardon καθώς και οθόνη 8,8 ιντσών για το infotainment με ενσωματωμένο Apple CarPlay.

Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες, τον τετρακύλινδρο turbo των 2,0 λίτρων, στη διαμόρφωση Cooper S με απόδοση 178 ίππων και τον τρικύλινδρο βενζίνης του 1,5 λίτρου, ισχύος 136 ίππων, αναλόγως την αγορά.

Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές προοπτικές του Clubman, προς το παρόν η ΜΙΝΙ έχει ανακοινώσει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη «επάνοδο» του ΜΙΝΙ Hatchback η οποία αναμένεται σύντομα καθώς και τη νέα γενιά του Countryman η οποία θα μεγαλώσει σημαντικά σε μέγεθος και θα περιλαμβάνει στις επιλογές της τόσο εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Παράλληλα, θα προστεθεί στην γκάμα και ένα μικρότερο και αμιγώς ηλεκτρικό crossover με την ονομασία Aceman το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Countryman και μάλλον δεν αφήνει «χώρο» για την συνέχιση του Clubman και στη νέα ηλεκτρική εποχή -τουλάχιστον προς το παρόν.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024