Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι κινεζικές προτάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία όταν Δύση και Κίεβο είναι έτοιμοι

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι κινεζικές προτάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία όταν Δύση και Κίεβο είναι έτοιμοι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν μεγάλη προσοχή στις ειρηνευτικές προτάσεις του Πεκίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι οι κινεζικές ειρηνευτικές προτάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του είναι έτοιμοι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πούτιν, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν μεγάλη προσοχή στις ειρηνευτικές προτάσεις του Πεκίνου κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Δύση πολεμάει στην Ουκρανία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Οι δηλώσεις Πούτιν έγιναν κατά την ολοκλήρωση των διήμερων συνομιλιών με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί στη Μόσχα επίσημη επίσκεψη.

Τζινπίνγκ: Προτεραιότητα έχουν οι σχέσεις Μόσχας – Πεκίνου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας αναφέρθηκε στην «προτεραιότητα» που δίνει στις «στρατηγικές» σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, δύο «μεγάλων δυνάμεων», τονίζοντας έτσι το πνεύμα συνεννόησης μεταξύ του ιδίου και του Βλαντίμιρ Πούτιν απέναντι στη Δύση, εν μέσω σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ρωσία, ο Σι δήλωσε ότι η επίσκεψη έχει μια «ιστορική λογική», διότι «είμαστε οι μεγαλύτερες δυνάμεις-γείτονες και στρατηγικοί εταίροι σε όλα τα επίπεδα».

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν και ο Σι είχαν μια «διεξοδική» ανταλλαγή απόψεων κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών τους και ότι συζήτησαν το ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την Ουκρανία.

«Υπήρξε μια πολύ διεξοδική ανταλλαγή απόψεων, μια σοβαρή συζήτηση στο ανεπίσημο μέρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Περσκόφ, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση.

Ο ίδιος είπε ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την πρόταση της Κίνας –ένα έγγραφο 12 σημείων, που ζητάει την αποκλιμάκωση και εν τέλει την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024