Ο Παύλος Πολάκης, με έγγραφα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook, υποστηρίζει πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών «κορόιδευε την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων» στα Τέμπη.

Επίθεση στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, με αφορμή τα όσα υποστήριξε την Δευτέρα στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών και τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης παρουσιάζει έγγραφα που αφορούν στην ασφάλεια των τρένων και δη στο γεγονός ότι ο Χάρης Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Δευτέρα στη Βουλή, «αποκάλυψε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717, είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 με εμπιστευτικό της έγγραφο, τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί, εκτός των άλλων, σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Το ξόρκι και το τρίπτυχο

Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «στο από 30.09.2021 έγγραφο της ΕΑΔ, το οποίο πρωτοκολλήθηκε από το Γραφείο Υπουργού στις 04/10/2021 (φωτό 1-4), γίνεται λόγος ΚΑΙ για ποινικές ευθύνες».

«Με το έγγραφο αυτό», προσθέτει ο Παύλος Πολάκης, «αποδεικνύεται ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, κορόιδευε χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων».

Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρώην υπουργό, αναφέρει: «Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη, που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων στα Τέμπη».

Η ανάρτηση Πολάκη

ΠΡΟΣΟΧΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!

Χθες, ο Χάρης Καστανίδης αποκάλυψε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717, είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 με εμπιστευτικό της έγγραφο, τον τότε Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί εκτός των άλλων, σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων.

Στο από 30.09.2021 έγγραφο της ΕΑΔ, το οποίο πρωτοκολλήθηκε από το Γραφείο Υπουργού στις 04/10/2021 (φωτό 1-4), γίνεται λόγος ΚΑΙ για ποινικές ευθύνες.

Με το έγγραφο αυτό, αποδεικνύεται ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων.

Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr