Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μαρία Τσάλλα»: Πού έψαχνε σπίτι – Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της

«Μαρία Τσάλλα»: Πού έψαχνε σπίτι – Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της

Η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά ενός σπιτιού στην Πελοπόννησο και έδινε μέχρι και 100.000 ευρώ για να το αποκτήσει.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος, τη δράση της οποίας αποκάλυψε η ΕΥΠ, έψαχνε με τον σύντροφό της, επίσης κατάσκοπο, να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο. Εντύπωση προκαλούν και τα ταξίδια που έκανε η 35χρονη «Μαρία Τσάλλα» και κυρίως αυτά που σκοπίμως απέκρυπτε και έχουν μπεις το στόχαστρο των ερευνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «LIVE NEWS», η κατά κόσμον Ιρίνα Σμίρεβα, κατά τη διάρκεια διακοπών με τον σύζυγός της -επίσης μυστικός πράκτορας της Μόσχας στη Βραζιλία- γνώρισε έναν αρχιτέκτονα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον της να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο.

Το ζευγάρι και ο αρχιτέκτονας γνωρίστηκαν σε μια ταβέρνα, όπου η «Μαρία Τσάλλα» του είπε: «μας αρέσει η περιοχή και θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο ή ένα σπίτι παραθαλάσσιο να κάνουμε διακοπές».

«Να αγοράσουν κάτι, να επενδύσουν, σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, οικόπεδο, σπίτι, παλιό. Παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία» περιγράφει ο αρχιτέκτονας για τη συνομιλία τους.

«Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000» λέει στη συνέχεια για τα χρήματα που ήταν διατεθειμένη να δώσει η Ρωσία κατάσκοπος για την αγορά του ακινήτου.

«Δε μου είπε Ρωσίδα. Στο τέλος κάτι μου είπε, ότι είμαστε ξένοι και της είπα “μιλάτε πολύ ωραία, μπράβο, συγχαρητήρια” και μου είπε ότι έκανε και φροντιστήρια, ιδιαίτερα» καταλήγει.


Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της – Απέκρυπτε κάποια σκόπιμα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα» για να βρουν ποια ήταν τελικά η δράση της 35χρονης Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα και πώς αυτή συνδέεται με τις χώρες που επισκεπτόταν σε ανύποπτο χρόνο.

Αν και η πράκτορας «Μαρία Τ.» ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι έρευνες εστιάζουν και σε εκείνα που σκοπίμως απέκρυπτε, όπως το πρόσφατο ταξίδι της στην Κρήτη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, ταξίδια που εντέχνως αποσιωπήθηκαν, με τις Αρχές να ψάχνουν το γιατί.

Πόσο κόστισε η κατάσκοπος με το… βελονάκι

Μέσα σε μια πενταετία, όσο δηλαδή βρισκόταν στην Ελλάδα, η Ιρίνα Σμίρεβα ταξίδευε πολύ. Τα υπερατλαντικά ταξίδια όπως στην Βραζιλία και οι συχνές εξορμήσεις της σε Γαλλία, Σκόπια και Ιταλία, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από το μικρό εισόδημα που θα μπορούσε να έχει από μια μικρομεσαία επιχείρηση με πλεκτά στο Παγκράτι.

Η κατασκευή χαρακτήρα κόστισε στο ρωσικό κράτος κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε η Ιρίνα να μετατραπεί στη Μαρία της διπλανής πόρτας, η οποία έμενε στο νοίκι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζάκι, ασχολούταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία αλλά ταυτόχρονα κάπως έβρισκε την άκρη και τα χρήματα να κάνει μεγάλα και κοστοβόρα ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024